2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Apjával beszélt telefonon, amikor megölte egy fekete medve az anyát

Apjával beszélt telefonon, amikor megölte egy fekete medve az anyát

Fekete medve ölt meg egy 44 éves nőt a kanadai Saskatchewan tartományban, lakott vidékektől távol eső nyaralójuk közelében, amikor éppen telefonon beszélt az édesapjával.

A helyi lapok keddi beszámolója szerint a baleset múlt hét csütörtökén történt. Saskatchewan tartományban rendkívül ritka a végzetes medvetámadás, 1983 óta nem történt ilyen a kanadai hegyi rendőrség (RCMP) szerint.Stephanie Blais és férje, Curtis, valamint két kisgyerekük a tartomány északi részén lévő házukban tartózkodtak, amikor az anya műholdas telefonon hívta az édesapját. Egy helyi rádiónak Hubert Esquirol elmondta, hogy lánya azért hívta, mert gondjaik akadtak a vízellátással, és a férjének sikerült a hibát megjavítania.
Közben azt mondta a fiának, Elinek, hogy szaladjon be a házba egy antennáért. Ezután már csak tompa torokhangokat hallottam. Pár percig még tartottam a vonalat, aztán megpróbáltam újrahívni. A hangok nagyon felkavaróak voltak. Eszembe jutott, hogy megtámadhatták, de ez nagyon valószínűtlen volt – mondta el Esquirol. 

Fekete medve (illusztráció).Forrás: Origo

Az Edam városba való Blais család sok időt töltött a kis házban, tisztában voltak azzal, mi a teendő, ha medve tűnik fel.
Esquirol arra gyanakszik, hogy a lánya távolabbra sétált a háztól, hogy jobb legyen a műholdvétel.

Az áldozat apja úgy véli, a hím medve hátulról, az erdő felől közelítette meg, így a nő nem láthatta.
A férj is megjelent, paprikapermettel próbálkozott, ami csak még jobban feldühítette az állatot, ezért Curtis fegyvert fogott és két lövéssel megölte a ragadozót.
Addigra Stephanie-nak már nem volt tapintható a pulzusa, lélegeztetni próbáltam, de menthetetlen volt – mondta el a férj. A súlyosan sebesült nőt Buffalo Narrows-i kórházba vitték légi úton, ott azonban csak a halálát tudták megállapítani. A férj és a két gyerek sértetlen maradt.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200826-fekete-medve-olt-meg-egy-kanadai-not-hetvegi-hazuk-kozeleben.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Este tízkor zárnak a pubok a koronavírus miatt

Este tízkor zárnak a pubok a koronavírus miatt

Csütörtöktől az angliai vendéglátóhelyek este tíz óráig tarthatnak csak nyitva a koronavírus-járvány megfékezése érdekében – …