2021. december 3., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.03. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Antony Blinken: Ismerjük Moszkva játékszabályait

Hirdetés

Antony Blinken: Ismerjük Moszkva játékszabályait

Az Egyesült Államok elkötelezett Ukrajna biztonsága és területi integritása mellett, és ez nem is fog változni − jelentette ki Antony Blinken amerikai külügyminiszter, miután Washingtonban tárgyalt ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával. A külügyminiszter hozzátette: az Egyesült Államok erős aggodalommal kíséri az orosz−ukrán határon kialakult helyzetet.

Aggodalomra adnak okot az Ukrajna közelében zajló szokatlan orosz katonai tevékenységről szóló jelentések. Nem vagyunk tisztában Moszkva szándékaival, de ismerjük a játékszabályaikat. Ha vannak provokációk, azok Oroszország felől érkeznek

− idézte az MTI Antony Blinkent, aki szerint Moszkva szándékos provokációi ürügyként szolgálhatnak egy katonai beavatkozásra.

Az ukrán védelmi minisztérium múlt szerdai tájékoztatása szerint mintegy kilencvenezer orosz katona állomásozik nem messze az orosz−ukrán határtól, valamint a kelet-ukrajnai területen. A tárca állítása szerint az egyik oroszországi hadgyakorlat után a 41-es orosz hadsereg egységei az ukrán határtól 260 kilométerre északra fekvő Jelnyában maradtak.

Hirdetés

Dmitro Kuleba szerint az orosz agresszió elleni fellépés a kulcsa, hogy Ukrajna erős maradjon, és szövetségesei határozottan kiálljanak mellette.

Ami most Európában zajlik, az egy sok elemből álló, nagyon bonyolult dolog. Ebben a bonyolult játékban ébernek kell maradnunk, kitartónak kell lennünk

− mondta az ukrán külügyminiszter. Ezzel összefüggésben hívta fel figyelmet a kibertámadásokra, a demokráciák destabilizálását célzó félretájékoztatásra, a migránsok felhasználására a nyugtalanság szítására, illetve a katonai csapatmozgásokra.

Blinken és Kuleba a tárgyalások után kétoldalú stratégiai partnerségről szóló megállapodás írt alá. A dokumentumban az Egyesült Államok ígéretet […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/11/ukrajna-egyesult-allamok-oroszorszag-antony-blinken-dmitro-kuleba-haboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lemond a pártelnökségről Sebastian Kurz, teljesen kivonul a politikából

Lemond a pártelnökségről Sebastian Kurz, teljesen kivonul a politikából

Visszaadja a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöki székét Sebastian Kurz volt osztrák kancellár, és elhagyja …