2020. november 25., szerdaMa Katalin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.11.25. Katalin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Angela Merkel: a második hullám súlyosabb az elsőnél, a tél végéig tarthat a védekezés

Hirdetés

Angela Merkel: a második hullám súlyosabb az elsőnél, a tél végéig tarthat a védekezés

A koronavírus-járvány második hulláma súlyosabb az elsőnél, és a tél végéig tarthat a védekezés ellene Németországban – jelentette ki Angela Merkel német kancellár Berlinben. 

Azzal kell számolni, hogy a második hullám keményebb lesz az elsőnél, ugyanúgy, mint a spanyolnáthánál, az eddigi legsúlyosabb modern kori világjárványnál, mindenekelőtt azért, mert az elsőnél rosszabb évszakra, a téli hónapokra esik. Ez azt jelenti, hogy a járványügyi védekezés egész télen leköt majd minket

– írja az MTI a német kormányfő tájékoztatására hivatkozva. Angela Merkel kiemelte, hogy a vírus elleni oltás fejlesztéséről „kedvező hírek” érkeznek, de az eredmények „nem mutatkoznak meg jelentős mértékben” a járvány második hullámának alakulásában.

Így továbbra is be kell tartani majd a fertőzéshigiéniai óvintézkedéseket

Hirdetés

– mondta Angela Merkel, aki a szövetségi kormány mellett működő független gazdasági tanácsadó testület, a gazdasági bölcsek tanácsának is nevezett szakértői csoport új előrejelzésének átadására szervezett online sajtóeseményen nyilatkozott. Az előrejelzés szerint Németország hazai összterméke (GDP) az idén 5,1 százalékkal csökken, jövőre 3,7 százalékkal növekedik.

A járvány a második világháború utáni német történelem egyik legmélyebb válságába taszította a gazdaságot, és a második negyedévben történt meredek visszaesést ugyan a nyáron lendületes növekedés követte, de „a koronaválság még nem ért véget”

– emelte ki Lars Feld, a testület vezetője. A fertőződések számának erőteljes emelkedése miatt az Európai Unió legnagyobb gazdaságának helyzete „törékeny”, a folyamatok alakulását pedig nagyban meghatározza, hogy miként sikerül megfékezni a járványt és hogyan alakul a külgazdasági környezet – tette hozzá, majd hangsúlyozta:

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/11/koronavirus_jarvany_nemetorszag_angela_merkel_masodik_hullam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dzsihadista támadás volt a svájci késelés

Dzsihadista támadás volt a svájci késelés

A rendvédelmi szervek terrortámadás gyanújával kezdtek nyomozni az olasz nyelvű déli kantonban elkövetett késelés ügyében. …