2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Andrej Babis összeférhetetlensége miatt szigorú lépéseket vár az Európai Parlament

Hirdetés

Andrej Babis összeférhetetlensége miatt szigorú lépéseket vár az Európai Parlament

Az Európai Parlament képviselői csütörtökön nagy többségben állásfoglalást fogadtak el, amelyben szigorú lépéseket várnak el az EU-tól és a cseh hatóságoktól Andrej Babis cseh miniszterelnök véleményük szerint beigazolódott politikai és vállalkozói tevékenysége közötti összeférhetetlenség miatt.

A képviselők állásfoglalásukat az Európai Bizottság idei évi jelentésére alapozták, amely megállapította, hogy Babis megsértette az uniós összeférhetetlenségi szabályokat azzal, hogy az általa birtokolt Agrofert cégcsoport uniós forrásokat kapott, és ő maga a haszonélvezője a cégeihez irányuló állami és uniós támogatásoknak.

A képviselők elfogadhatatlannak tartják, hogy a cseh miniszterelnök annak ellenére részt vesz az uniós támogatási programokról szóló tanácsi tárgyalásokban, hogy az Agrofert továbbra is uniós mezőgazdasági támogatásban részesül.

Ezt a jellegű összeférhetetlenséget véleményük szerint úgy lehet megszüntetni, hogy Babis lemond érdekeltségeiről a cégcsoportban, vagy a vállalkozásai ezentúl nem jutnak uniós pénzekhez.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/10/andrej-babis-agrofert-osszeferhetetlenseg-europai-parlament/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiadványban magyarázzák az ukránoknak, hogy mit tegyenek egy teljes orosz invázió esetén

Kiadványban magyarázzák az ukránoknak, hogy mit tegyenek egy teljes orosz invázió esetén

Mi a teendő lőtámadás esetén, mi kerüljön bele a mentőládába, mit tartalmazzon a házipatika – ilyen …