2021. augusztus 3., keddMa Hermina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.03. Hermina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Amnesztiával oldaná fel a három évtizedes észak-ír konfliktust az Egyesült Királyság

Hirdetés

Amnesztiával oldaná fel a három évtizedes észak-ír konfliktust az Egyesült Királyság

Senkinek nem kellene büntetőeljárással szembenéznie azok közül, akik 1969 és 1998 között az észak-írországi konfliktushoz köthető lövöldözésekben és robbantásokban részt vettek – jelentette be Brandon Lewis észak-ír titkár szerdán a helyi felek keserű ellenzése közepette.

A Politico beszámolója szerint Brandon Lewis azt mondta, az Egyesült Királyság kormánya konzultálna az ellenző pártokkal és az ír kormánnyal, mielőtt ősszel benyújtaná törvényjavaslatát, amelynek célja a jövőbeni büntetőeljárások felfüggesztése. Állítása szerint 23 évvel az 1998-as nagypénteki békemegállapodás után „ideje továbblépni.”

Úgy vélte, a vádemelés kockázata arra késztethet egyes, korábbi résztvevőket, hogy elmondják az igazat szerepükről a támadásokban, amely csaknem 3700 halálos áldozatot követelt az évek alatt. Ebbe beletartoznak az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) támadásai Anglia ellen és a protestáns milíciák támadásai Írország ellen.

Brandon Lewis

Hirdetés

Brandon Lewis

Fotó: Leon Neal / Getty Images Hungary

Lewis szerint a javasolt „elévülési idő” minden érintettre vonatkozna, és véget vetne a nehezen bizonyítható büntetőeljárásoknak a többnyire az 1970-es években elkövetett gyilkosságok miatt. Boris Johnson brit kormányfő korábban már támogatását fejezte ki az elgondolást illetően.

A két érintett fél azonban ellentétes okokból ellenzi a lépést. Az unionisták azt akarják, hogy az amnesztia csak a volt brit katonákra […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/15/egyesult-kiralysag-eszak-irorszag-konfliktus-amnesztia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László: Közép-Európa nemzetei egymást riválisnak tekintve nem tudják érvényesíteni érdekeiket

Kövér László: Közép-Európa nemzetei egymást riválisnak tekintve nem tudják érvényesíteni érdekeiket

Mi, magyarok az elmúlt száz esztendőben megtanultuk, hogy csak akkor nyerhetünk igazán, ha Közép-Európában és …