2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Amikor a felhők fölött elszabadul a pokol, csak egy dolog menthet meg

Hirdetés

Amikor a felhők fölött elszabadul a pokol, csak egy dolog menthet meg

„Azt hittük, meghalunk, pokoli volt” – ezt mondta Markovics Attila élete „legrémesebb repülése” után. Budapestről Edinburghbe utazott 2020-ban. Útközben – a turbulencia miatt – mindenkit visszaparancsoltak a székébe, sőt azt a lányt is visszaültették, aki újraélesztésre szorult.

A skóciai úton négyen lettek rosszul, de még szerencsésnek mondhatják magukat a május 21-én Szingapúrból Londonba tartó járat utasaihoz képest, akik közül 18-an kórházi ápolásra, további 12-en pedig kórházi kezelésre szorultak Bangkokban.

Az összesen 221 utas egyike, egy 73 éves brit állampolgár nem élte túl a váratlan turbulenciát – vélhetően szívroham végzett vele. A sokk teljesen érthető azok után, hogy az utasszállító alig három perc alatt több mint 1800 méter vesztett utazómagasságából. Akár egy zuhanásnak is beillik.

A turbulencia az a jelenség, amikor egy repülő egymásnak ütköző, egymástól eltérő sebességgel mozgó légtömbökön halad át. Az enyhe vagy mérsékelt turbulencia esetén megfeszül a biztonsági öv, a nem rögzített tárgyak pedig saját útjukat járják.

Hirdetés

Erős turbulenciában az utasok is kirepülhetnek az ülésükből, becsapódásuk vagy ütközésük súlyos sérülésekkel járhat, tragikus esetben végzetes lehet.

Images from inside Flight #SQ321. The plane dropped 6,000 feet in 3 minutes. @SkyNews pic.twitter.com/jzVJTG9wOJ

— Cordelia Lynch (@CordeliaSkyNews) May 21, 2024

A szingapúri légitársaság 321-es járatának utasterében készült fotók tanúskodnak arról, milyen pusztítást okozhat a turbulencia.

Pánik, sérülés, kórház, halál

Tavaly augusztusban egy vihar okozott pánikot egy Alicanteból Mallorcába tartó gépen – szerencsére alaptalanul. A pilóta magabiztosan uralta a helyzetet, azonban az utasok ezzel nem voltak tisztában, és egymást túllicitálva sikoltoztak a hullámvasút módjára hintázó repülőben.

<iframe width="947" height="533" src="https://www.youtube.com/embed/vKPcFHBT-3M" title="Passengers scream on Mallorca flight as plane hit by storm after P&O cruise ship crashed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/24/szingapur-turbulencia-legorveny-repulogep-baleset-panik-biztonsagi-ov-klimavaltozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több a halálos kirándulás a görög kánikulában

Michael Mosley felesége már este sejtette, hogy baj van, miután férje nem tért vissza déli …