2020. július 12., vasárnapMa Izabella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.12. Izabella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Amerikai külügyminiszter: Hongkong már nem számít autonóm területnek

Hirdetés

Amerikai külügyminiszter: Hongkong már nem számít autonóm területnek

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán közleményben tudatta, hogy az amerikai törvényhozást arról biztosította, Hongkong elveszítette Kínától való különállását, ezért nem is jogosult különleges elbánásra az Egyesült Államok részéről.

Hirdetés

A tények alapján ma már egyetlen józan ember sem állíthatja, hogy Hongkong továbbra is nagy autonómiát élvez Kínával szemben.

Pompeót erre a belejelentésre – a Trump-kormányzat legújabb Kína-ellenes kampányán túl – az sarkallta, hogy a héten kerül a pekingi törvényhozás egy olyan átfogó törvénytervezet, mely büntethetővé tenné a „lázadást“, a „külföldi befolyást“ és a Kínától való elszakadás gondolatának népszerűsítését. Peking ráadásul a Kínához való visszatérését követően széleskörű autonómiával rendelkező város törvényhozásának megkerülésével nyomná át a törvényt, melynek végrehajtásában is nagy szerepet szánna a központi hatóságoknak. A Hongkong autonómiáját-, illetve

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/05/27/mike_pompeo_kina_hongkong_autonomia_statusz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hat évtized után lezárták a legrejtélyesebb szovjet halálesetet

Hat évtized után lezárták a legrejtélyesebb szovjet halálesetet

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Lavina …