2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Amerikai katonák sérültek meg egy oroszokkal történt incidensben

Amerikai katonák sérültek meg egy oroszokkal történt incidensben

Megsérült néhány amerikai katona Szíriában orosz katonákkal történt incidens során

– jelentették be az MTI szerint amerikai tisztségviselők szerdán.

Az Északkelet-Szíriában a hét elején történt incidensben részt vevő katonák nem tűzharc, hanem ütközés következtében sérültek meg könnyebben.

Az utóbbi hónapokban rendszeresek voltak a térségben – ahol amerikai, kurd, török, orosz és szír kormánypárti erők is járőröznek – a kakaskodások, több videó is felkerült a netre, melyeken orosz és amerikai katonai járművek próbálják egymást leszorítani az utakról.

Elemzők szerint ez az incidens is rávilágít arra, milyen veszélyekkel járhat, hogy a két ország ilyen szoros közelségben hajt végre műveleteket Szíria északkeleti térségében – tegyük hozzá, azért ennél komolyabb eseteket is átvészelt a két ország kapcsolata; 2018 februárjában például mások mellett orosz zsoldosokat is lebombázott az amerikai légierő Deir ez-Zórnál.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/26/sziria_amerikai_orosz_katonak_konvoj_incidens/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Feloszlatta a rendőrség a koronavírus-ellenes londoni tüntetést

Szombat kora délután a londoni rendőrség megpróbálta feloszlatni a koronavírus miatt bevezetett korlátozó intézkedések ellen …