2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Amerikai járványszakértő: a koronavírus brit variánsa a gyermekekre is veszélyesebb

Hirdetés

Amerikai járványszakértő: a koronavírus brit variánsa a gyermekekre is veszélyesebb

A koronavírus brit változata a gyermekekre is veszélyesebb, mint a korábbiak – jelentette ki az amerikai NBC televíziónak adott vasárnapi interjújában Michael Osterholm, a Minnesotai Egyetem Fertőző Betegségek Kutatási Központjának igazgatója.

A járványügyi szakember szerint a koronavírus brit mutánsa egy vadonatúj játszma.

Valójában itt, Minnesotában látjuk ennek a változatnak egy másik aspektusát, amelyről nem sokat beszéltek, és ez az a tény, hogy nagyon könnyen megfertőzi a gyerekeket.

A szakember hozzátette, az észak-amerikai államban csaknem 750 iskola számolt be az utóbbi két hétben olyan esetről, amikor a brit variáns fertőzött meg gyereket. Arról is beszélt, hogy a vírus korábbi változatainál nem tapasztalták azt, hogy a legfiatalabbak is megfertőződnének, ahogyan azt sem, hogy súlyosan megbetegítené őket a vírus. Ezen kívül nem fertőzték tovább a társaikat sem.

Hirdetés

Ezért egyike voltam azoknak az embereknek, akik nagyon határozottan támogatták az iskolák újranyitását. De a brit változat ezt a véleményemet teljesen megváltoztatta

– idézte az MTI a járványügyi szakember.

Michael Osterholm szerint a brit mutáció 50-100 százalékkal fertőzőbb, mint a korábbi változatok és az esetek 55 százalékában súlyos megbetegedést okozhat.

 A szakember üdvözölte a Joe Biden amerikai elnök vezette adminisztráció erőfeszítéseit az átoltottság növelésére, de véleménye szerint nem kerülhető el a negyedik hullám az Egyesült Államokban.

Egy floridai diák otthonról vesz részt laptopján keresztül az online oktatásban 2020 őszén.

Egy floridai diák otthonról vesz részt laptopján keresztül az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/05/amerikai-jarvanyszakerto-a-virus-brit-valtozata-a-gyermekekre-is-veszelyesebb/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét diákokat raboltak el Nigériában

Ismét diákokat raboltak el Nigériában

Egyetemre támadtak a fegyveresek az észak-nigériai Kaduna államban, több hallgatót elraboltak, az intézmény egyik alkalmazottját pedig …