2021. szeptember 27., hétfőMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Amerikai-dél-koreai hadgyakorlat kezdődött, Észak-Korea tiltakozik

Hirdetés

Amerikai-dél-koreai hadgyakorlat kezdődött, Észak-Korea tiltakozik

Észak-Korea határozott tiltakozása ellenére megkezdődött hétfőn az évenként tartott amerikai-dél-koreai hadgyakorlat – írja az MTI.

A dél-koreai hadsereg vezérkara hangsúlyozta közleményében, hogy kilencnapos hadgyakorlat kifejezetten védelmi jellegű, jobbára számítógépes szimulációval, és nem terepi feladatok végrehajtásával zajlik. A koronavírus-járvány miatt a részt vevő katonák számát korlátozták.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség úgy tudja, hogy a Dél-Koreában állomásozó ENSZ-parancsnokság (UNC) nem tájékoztatta előre a totalitárius Észak-Koreát a kezdődő hadgyakorlatról, pedig rendszerint meg szokta tenni. Dél-Koreában jelenleg 28,5 ezer amerikai katona teljesít szolgálatot.

Hirdetés

Phenjan a minap hangosan elítélte Dél-Korea és az Egyesült Államok szándékát, és arra figyelmeztetett, hogy a hadgyakorlattal súlyosbítani fogják a térségbeli feszültséget, ami óriási biztonsági válság kibontakozásával fenyeget.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/16/egyesult-allamok-del-korea-eszak-korea-hadgyakorlat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három napja megy a pánikvásárlás a briteknél, nincs üzemanyag

Három napja megy a pánikvásárlás a briteknél, nincs üzemanyag

Egyre többen mennek vásárolni a boltokba, valamint a benzinkutakra az Egyesült Királyságban. A kormányzat mindeközben azt …