2020. szeptember 24., csütörtökMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
2020.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Amerika szerint veszélyben van Hongkong szabadsága

Amerika szerint veszélyben van Hongkong szabadsága

Az Egyesült Államok is beleavatkozott az új hongkongi nemzetbiztonsági törvény körüli vitába. Kína ugyanis egy új jogszabállyal szerezne extra hatalmat a széleskörű autonómiát élvező Hongkongban, hogy keményebben tudjon fellépni az olyan demokráciapárti megmozdulások ellen, amelyek meghatározták a tavalyi évet.

A nemzetbiztonság törvénytervezet általánosságban úgy fogalmaz, hogy “a hazaárulás, az elszakadási törekvések, a lázadás és a felforgatás” elleni harchoz szerezne a kínai kormány új jogosítványokat. A hongkongi demokrácia és autonómia hívei szerint a kínai kommunista diktatúra valójában a tartomány szabadságának további korlátozására készül, és különösen aggasztónak tartják a törvényjavaslat 4. cikkelyét, amely kimondja, hogy Hongkongban erősíteni kell a nemzetbiztonságot.

“Amennyiben szükséges, a Központi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/05/22/amerika_szerint_veszelyben_van_hongkong_szabadsaga/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Egy hétre rövidül a hatósági karantén Belgiumban, a maszkviselésen is enyhítenek

A belga biztonsági tanács szerdán enyhítette a járvány terjedését megelőzni hivatott korlátozásokat, az új fertőzöttek …