2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Állva ünnepelték III. Károlyt a francia szenátus tagjai

Hirdetés

Állva ünnepelték III. Károlyt a francia szenátus tagjai

A brit király először szólalt fel a francia parlament felsőházában, ahol állva ünnepelték őt a képviselők.

A környezetvédelmi elköteleződéséről ismert III. Károly király a francia és angol nyelvet váltó beszédében azt javasolta, hogy Franciaország és az Egyesült Királyság kötelezze el magát egy „fenntarthatósági antant” mellett annak érdekében, hogy hatékonyabban reagálhassanak „a biodiverzitás és az éghajlatvédelem területén a globális vészhelyzetre”.

Az uralkodót a két ország által a korabeli nézeteltérések rendezésére 1904-ben aláírt entente cordiale, azaz szívélyes egyetértés szövege inspirálta, amely a későbbi antant és az európai szövetségi rendszer alapját biztosította. III. Károly a mostani kezdeményezését „a múlt nevében” azzal indokolta, hogy

képesnek kell lennünk megfelelni a körülöttünk lévő világ hatalmas kihívásainak.

Hirdetés

A királyi beszédet megelőzően Rishi Sunak, az Egyesült Királyság miniszterelnöke szerdán Londonban a brit klímapolitika több jelentős intézkedését ismertette.

GettyImages-1679629202

Fotó: Ian Vogler / Pool / Getty Images Hungary

A diplomácia terén III. Károly Nagy-Britannia és Franciaország „megrendíthetetlen elszántságáról” beszélt annak érdekében, hogy Ukrajna „győzedelmeskedjen”. A király arra is ígéretet tett:

minden tőle telhetőt megtesz az Egyesült Királyság és Franciaország közötti létfontosságú kapcsolat megerősítésére.

Gérard Larcher, a francia szenátus elnöke hangsúlyozta, hogy az Egyesült Királyság sorsa „továbbra is szorosan kapcsolódik az európai kontinenshez”.

Szerdán kezdte meg többnapos látogatását a brit királyi pár

Szerda este a brit királyt és feleségét, Kamillát Emmanuel Macron elnök és neje, Brigitte fogadta állami vacsorán a versailles-i kastélyban több száz vendég társaságában. Ez volt a brit királyi pár háromnapos franciaországi látogatásának […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/09/21/iii.-karoly-emmanuel-macron-francia-szenatus-kornyezetvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …