2020. szeptember 23., szerdaMa Tekla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.23. Tekla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Állatvédők keresik az eltűnt háziállatokat Bejrútban

Állatvédők keresik az eltűnt háziállatokat Bejrútban

Egy héttel a libanoni főváros kikötőjét letaroló robbanás után állatvédők azon fáradoznak, hogy megtalálják és visszajuttassák gazdáiknak az eltűnt háziállatokat, eddig 80 állatot sikerült visszajuttatni otthonába – közölte Jason Mier, az Animals Libanon állatvédő szervezet vezetője hétfőn.

Nagy jó dolog ilyen nehéz időkben egy kis örömet szerezni. Az állataikat visszakapó emberek reakciója bearanyozza a napot – hangoztatta Jason Mier, az Animals Libanon állatvédő szervezet vezetője a dpa  hírügynökségnek nyilatkozva.

A szervezet a közösségi hálókon osztja meg a keresett kutyák, macskák fotóit, és videókat is közzétesz a gazdikkal történt újratalálkozásról. Egyik ilyen felvételen egy súlyosan sérült nő botorkál oda megtalált macskájához, egy másikon egy kutya farkát csóválva örömmel rohan oda gazdájához.

A múlt keddi bejrúti robbanásban legalább 220 ember halt meg és több mint hatezren megsérültek. “Szívünk folyton-folyvást az emberekért dobog, de ott vannak az állatok is, amelyeknek szükségük van segítségre” – olvasható a szervezet Facebook-oldalán.

A robbanásban számos háziállat megsérült, és igen sok megijedt. Sok megszökött a kitört ajtókon és ablakokon át, mások az összedőlt házak romjai alatt rekedtek.

Munkások takarítják el a romokat és a pusztítás nyomait a bejrúti kikötői negyedben 2020. augusztus 10-énForrás: MTI/AP/Bilal Huszein

A robbanás óta több mint 300 állatkeresési kérés érkezett a szervezethez. Több mint 200 önkéntes vesz részt felkutatásukban, megmentésükben, illetve a gazdik nélkül maradtak gondozásában. A szervezet folyamatosan egyeztet a vöröskereszt, a polgárvédelem és más szervezetek illetékeseivel – mondta Mier.

“Ezt a munkát még péntekig, a robbanás utáni tizedik napig folytatjuk. Akkor értékeljük a helyzetet, és ha kell, folytatjuk a keresést. Az önkéntesek gondoskodnak azokról az állatokról, amelyek gazdája meghalt a robbanásban” – tette hozzá.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200810-bejrutban-allatvedok-keresik-az-eltunt-haziallatokat.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A spanyol kormány rendeletben szabályozza a távmunkát

Törvényerejű rendeletet fogadott el a távmunka szabályozására keddi ülésén a spanyol kormány. María Jesús Montero …