2021. szeptember 28., keddMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Alig állt fel a tálib kormány, már lelőhették az egyik vezetőjüket

Hirdetés

Alig állt fel a tálib kormány, már lelőhették az egyik vezetőjüket

Nincs egy hete, hogy a talibán szélsőséges iszlamista mozgalom bejelentette a korábbi ígéreteivel szemben egyáltalán nem befogadó, csak tálibok alkotta kormányt, már arról szól a fáma, hogy belharcok törtek ki a mozgalmon belül.

Ami pedig odáig fajult, hogy egy tűzharcban állítólag életét vesztette vagy súlyosan megsebesült a mozgalom egyik alapítója, az Afganisztáni Iszlám Emírség kormányfő-helyettese, Abdul Gáni Baradar molla. Baradar amúgy a guantanamói fogolytábort is megjárta saját bevallása szerint.

Az erről szóló híreszteléseket Szuhail Sahín szóvivő következetesen cáfolta. Egy dolog biztos: Baradar az utóbbi időben nem mutatkozott nyilvánosan, mi több, nem volt része a katari külügyminiszterrel találkozó tálib küldöttségnek sem, pedig a molla a megdöntött kormány és a mozgalom közti, dohai béketárgyalások kulcsfigurája volt. 

Abdul Gáni Baradar

Hirdetés

Abdul Gáni Baradar

Fotó: Karim Jaafar / AFP

Mivel a sajtó helyzete

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/14/talib-afganisztan-kormany-miniszterelnok-merenylet-belharc/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sorra törlik közösségi médiás tartalmaikat a tálibokat kritizáló felhasználók

Sorra törlik közösségi médiás tartalmaikat a tálibokat kritizáló felhasználók

Az augusztus 15-ei hatalomátvétel előtt több befolyásos közösségi média felhasználó is volt Afganisztánban, akik nyíltan …