2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Álhír terjed a bevándorlók között, miszerint német buszok várják őket a lengyel határnál

Hirdetés

Álhír terjed a bevándorlók között, miszerint német buszok várják őket a lengyel határnál

Bevándorlók hatvanfős csoportja megpróbált áttörni a belarusz–lengyel határon hétfőre virradóra, a lengyel határőrség azonban megakadályozta a kísérletet – közölte a határőrség szóvivője. A válság miatt Varsó, Vilnius és Riga fontolóra vette, hogy javasolja a NATO-alapszerződés 4., a tagállamok konzultációjáról szóló cikkelyének alkalmazását. A határsértési kísérletet a lengyel–belarusz határ középső szakaszán, Połowce település közelében hajtották végre. A bevándorlók egy része köveket dobált a lengyel határőrök felé – mondta el a PAP hírügynökségnek a szóvivő.

Stanisław Żaryn, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szóvivője egy hétfő reggeli rádióinterjúban viszonylag nyugodtnak minősítette az éjszakai határhelyzetet. „Történtek bizonyos próbálkozások, valamint különféle provokációk, de ezek nem különböznek attól, ami az utóbbi hetekben zajlik” – tette hozzá. Viszont nem került sor olyan nagyobb ostromra, amelynek előjeleiről a sajtó előző nap beszámolt. Megemlítette, hogy

a lengyel hatóságok mellett a berlini diplomácia is cáfolta vasárnap azt a – beszámolók szerint a bevándorlók körében terjedő – hírt, amely szerint német buszokat küldenek értük Lengyelország keleti határához.

Hirdetés

Az álhírt Żaryn a határra nehezedő nyomás fokozására tett belarusz kísérletnek minősítette. Mint mondta, jelenleg több mint négyezerre becsülhető a lengyel–belarusz határ mentén tartózkodó bevándorlók száma. A belaruszok az egész közös határszakaszra kiterjesztik a válsághelyzetet, mégpedig azért, hogy több helyszínen lehessen szervezni tömeges határátkelési kísérleteket – tette hozzá.

A belarusz–lengyel határon az év eleje óta több mint 33 ezer határsértési kísérletet regisztráltak. A helyzet múlt hétfőn éleződött ki, azóta a bevándorlók többször is megpróbáltak tömegesen átjutni a határon.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/15/alhir-bevandorlas-lengyelorszag-belarusz-eu-nemet-buszok-szankciok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Zord idők jönnek a Berlin által tekintélyelvűnek minősítendő rendszerekre… Legalábbis ezt állította a németországi Zöldek …