2020. szeptember 26., szombatMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Alekszej Navalnij túléli a mérgezést, de hónapokig cselekvőképtelen lesz

Alekszej Navalnij túléli a mérgezést, de hónapokig cselekvőképtelen lesz

Túléli a méreggel elkövetett támadást Alekszej Navalnij, de várhatóan hónapokig cselekvőképtelen lesz politikusként – tudatta annak a német alapítványnak a megalapítója, amely Berlinbe szállíttatta a minap a szibériai Omszkból a kómában lévő orosz ellenzéki politikust.

Jaka Bizilj, a Cinema for Peace magánalapítvány létrehozója a Bild című német lapban vasárnap este megjelent interjúban beszélt erről.

Az orosz elnök egyik legismertebb bírálója csütörtökön ellenzékiekkel tárgyalt Szibériában, és hazafelé, Moszkvába repülve lett rosszul a repülőgépen. A gép kényszerleszállást hajtott végre Omszkban, a 44 éves ellenzékit az ottani kórházba szállították.

Rendőr és tűzoltóautó a berlini Charité Klinika előtt, miután megérkezett a kórházba Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus 2020. augusztus 22-én.Forrás: MTI/EPA/Alexander Becher

Navalnij családtagjai és munkatársai azt gyanítják, hogy megmérgezték, de az orosz orvosok ezt határozottan tagadták. Szombat hajnalban Bizilj alapítványa – az orosz orvosok beleegyezésével – Berlinbe szállította a kómában lévő politikust.

Alekszej NavalnijForrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

A berlini Charité kórház a mérgezés tényét eddig nem erősítette meg, csak annyit közölt szombaton, hogy mindenre kiterjedő diagnosztikai teszteket végeznek a politikuson.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200823-alekszej-navalnij-tuleli-a-mergezest-de-honapokig-cselekvokeptelen-lesz-nyilatkozta-annak-a-nemet.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lezuhant egy ukrán katonai szállítógép

Lezuhant egy ukrán katonai szállítógép

Lezuhant egy kadétokat szállító ukrán katonai An-26-os szállítógép Harkiv megyében. Sajtójelentések szerint a fedélzeten mintegy …