2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Akkora a légszennyezettség, hogy sorra állítják le az erőműveket Indiában

Hirdetés

Akkora a légszennyezettség, hogy sorra állítják le az erőműveket Indiában

Újdelhi környékén öt széntüzelésű hőerőművet állítottak le, hogy javuljon a levegő minősége. Emellett korlátozták a közúti forgalmat is ideiglenesen az indiai fővárosban. 

Felfüggesztették a nem alapvető árukat szállító teherautók forgalmát is, nem közlekedhetnek a fővárosban a 15, illetve 10 évesnél idősebb, benzin- és dízelüzemanyagot használó személygépkocsik sem. A hatóságok átmenetileg leállíttatták az indiai fővárosban és környékén zajló építkezéseket és épületbontásokat, írta a távirati iroda.

Korábban az újdelhi hatóságok már több vészhelyzeti intézkedést rendeltek el a légszennyezettség miatt: egyebek között döntöttek az iskolák átmeneti bezárásról, és elrendelték, hogy a kormányhivatalokban dolgozók legalább fele november 21-ig otthonról dolgozzon.

A mintegy húszmilliós indiai főváros térségét már több mint egy hete szürke, fojtó szmog fedi, a helyzetet pedig tovább rontotta, hogy a régióban a földművesek tarlót égettek, ráadásul a november eleji hindu díváli ünnep alkalmából – hatósági tilalom ellenére – tűzijátékokat is rendeztek.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/17/uj-delhi-legszennyezettseg-veszhelyzeti-intezkedesek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Zord idők jönnek a Berlin által tekintélyelvűnek minősítendő rendszerekre… Legalábbis ezt állította a németországi Zöldek …