2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / AI: önkényesen tartóztattak le tüntetőket Franciaországban

AI: önkényesen tartóztattak le tüntetőket Franciaországban

Ezen a héten adta ki a jelentését az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet, amelyben a francia hatóságokat erőszakos túlkapásokkal és a tüntetők szabad gyülekezési és véleménynyilvánítási jogának aránytalan korlátozásával vádolja.

A francia hatóságok túlságosan tágan értelmezték a törvényeket több ezer békés tüntető letartóztatásánál és előállításánál, pedig ők semmilyen erőszakos cselekményt nem követtek el – írja a jelentés.

A jelentés főként a sárgamellényes tüntetésekre koncentrál. Írói egy 18 hónapos időszakot vizsgáltak részletesen 2018 novembere és 2019 decembere között. Ebben a másfél éves periódusban 11 203 tüntetőt vettek őrizetbe, akiknek több mint a felét, 5962 embert, eljárás kezdeményezése nélkül elengedtek. A többi embert felelősségre vonták, és számos esetben olyan cselekményekért ítélték el őket, amikért nem lehetett volna megállapítani büntetőjogi felelősségüket az AI véleménye szerint.

A jogvédő szervezet a könnygáz használatával kapcsolatban is számos esetet kifogásolt. 2019 áprilisában Franciaországban betiltották az arcot eltakaró maszkok viselését a tömeg demonstrációkon, amelyért akár 15 000 eurós bírságot, vagy akár szabadságvesztést is kiszabhattak. 

az arc eltakarását előíró jogszabály a kialakult járványügyi helyzetben korlátozta is a gyülekezési jog gyakorlását, mivel a COVID-19 elleni […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/01/amnesty_international_onkenyes_tartoztattak_le_tuntetoket_franciaorszagban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírus: az egész ország lezárása is szóba került az olasz politikában

Az egészségügy  a tavaszihoz hasonló országos zárást sürget, miután a napi esetszám pénteken túllépte a 19 ezret, …