2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Aggódnak Emmanuel Macron emberei, az elnök feláldozhatja őket a választáson

Hirdetés

Aggódnak Emmanuel Macron emberei, az elnök feláldozhatja őket a választáson

Ahogyan arról az Index is beszámolt, Emmanuel Macron június 9-én közölte, hogy feloszlatja a francia törvényhozást, és kezdeményezi az időközi, általános választás kiírását, ugyanis az európai parlamenti választásokat az elnök ellenfelének, Marine Le Pennek a pártja, a szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés nyerte meg nagy fölénnyel.

Emmanuel Macron francia elnök belső körét aggodalommal töltik el a küszöbönálló országos választások, amellyel Franciaország elnöke a jobboldal előretörését kívánja megakadályozni – írja a Politico. A lap szerint a francia centristákat nyugtalanítja az EP-választás után kialakult helyzet.

A francia elnök hivatalos fotósa megosztott egy fotógalériát Instagram-oldalán, amelynek hangulata a lap szerint leginkább az utolsó vacsoráét idézi.

Hirdetés

A fekete-fehér fotó Emmanuel Macron elnök belső körének szorongását és frusztrációját örökíti meg, feltehetően éppen abban a pillanatban, amikor tájékoztatja őket, hogy nagy tétet készül tenni egy fontos parlamenti választáson

– írja a portál.

Franciaország jövője szempontjából az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen politikai irányzat fogja átvenni a hatalmat, amikor Emmanuel Macron elnöksége 2027-ben lejár.

Macron nem indulhat az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/18/franciaorszag-emmanuel-macron-valasztas-aggodalom-szelsojobb-miniszterelnok-miniszter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre nagyobb a nyomás Joe Bidenen, de vajon visszalép-e végül?

Joe Biden az elmúlt napokban állítólag egyre nyitottabbá vált arra, hogy meghallgassa azokat az érveket, …