2023. január 30., hétfőMa Martina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.01.30. Martina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Aggasztó a helyzet, nemzetközi katonai beavatkozást szorgalmaz az ENSZ a Karib-térségben

Hirdetés

Aggasztó a helyzet, nemzetközi katonai beavatkozást szorgalmaz az ENSZ a Karib-térségben

La Lime az ENSZ Biztonsági Tanácsában felszólalva elmondta, az erőszak évtizedek óta nem tapasztalt szintet ért el, a haiti kormány és a biztonsági erők pedig képtelenek úrrá lenni a helyzeten.

A gyilkosságok és emberrablások száma sorozatban negyedik éve emelkedik – ismertette a különmegbízott António Guterres ENSZ-főtitkár legfrissebb jelentését a karibi államról.

Nyugtalanító a helyzet

Tavaly 2183 gyilkosságot regisztráltak, ami harmadával több az azt megelőző évhez képest. Az emberrablások száma ugyanebben az időszakban megduplázódott. 2022-ben 1359 embert hurcoltak el, ami napi átlagban közel négy ilyen bűncselekményt jelent.

La Lime hangsúlyozta, hogy az erőszakhullámmal a bandák világos stratégiát követnek, amely a lakosság alávetésére és a területi ellenőrzés kiterjesztésére irányul. Mint mondta, a bűnszervezetek megbízásából mesterlövészek lőnek békés lakosokra, férfiakra, nőkre és gyerekekre is. Hozzátette, hogy félelemkeltés és a rivális bandák ellenőrizte közösségek társadalmi összetartásának aláásása céljából nőket és gyerekeket erőszakolnak meg, az áldozatok között voltak tízévesek is.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/25/ensz-haiti-katonai-beavatkozas-antonio-guterres/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orosz ellenzéki képviselő: Magyarország a nácizmustól meg nem tisztított ország

Orosz ellenzéki képviselő: Magyarország a nácizmustól meg nem tisztított ország

Igor Jakovenko orosz ellenzéki képviselő szerint Magyarország egy nácizmustól meg nem tisztított ország, ahol Németországgal …