2021. augusztus 3., keddMa Hermina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.03. Hermina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Afrikában terjeszkedik az Iszlám Állam, az amerikai külügyminiszter harcra buzdított

Hirdetés

Afrikában terjeszkedik az Iszlám Állam, az amerikai külügyminiszter harcra buzdított

Az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harc folytatására sürgette az Egyesült Államok szövetségeseit Antony Blinken amerikai külügyminiszter hétfőn Rómában a Washington vezette, 83 államból és nemzetközi szervezetből álló terrorellenes koalíció tanácskozásán. Mint mondta, az utóbbi években jelentős sikereket értek el, de még sok elintézendő munka van – írja az MTI.

Anthony Blinken arra figyelmeztetett, hogy az iszlamista szervezet még mindig képes nagyobb terrorcselekmények elkövetésére Irakban és Szíriában. Ezzel összefüggésben felidézte a mintegy harminc halálos áldozatot követelő januári bagdadi merényletet. Az amerikai diplomácia vezetője felhívta a figyelmet arra a veszélyre is, amit az Iszlám Állam afrikai terjeszkedése jelent.

Anthony Blinken

Anthony Blinken

Hirdetés

Fotó: Sean Gallup / Getty Images Hungary

Blinken szót emelt a Szíriában bebörtönzött külföldi dzsihadisták hazaszállítása és bíróság elé állítása mellett is. Elfogadhatatlannak nevezte azt a helyzetet, hogy a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd-arab milíciaszövetség által üzemeltett táborokban a terrorszervezet tízezer harcosát tartják fogva.

Ez a helyzet egyszerűen tűrhetetlen. Nem maradhat fel beláthatatlan ideig. Az Egyesült Államok felszólítja a származási országokat, köztük koalíciós partnereit, hogy fogadják vissza, rehabilitálják és amely esetben lehetséges, vonják felelősségre állampolgáraikat

 – emelte ki a tárcavezető.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/28/iszlam-allam-anthony-blinken-egyesult-allamok-terrorellenes-koalicio-roma/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László: Közép-Európa nemzetei egymást riválisnak tekintve nem tudják érvényesíteni érdekeiket

Kövér László: Közép-Európa nemzetei egymást riválisnak tekintve nem tudják érvényesíteni érdekeiket

Mi, magyarok az elmúlt száz esztendőben megtanultuk, hogy csak akkor nyerhetünk igazán, ha Közép-Európában és …