2021. szeptember 25., szombatMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Afganisztán összes határátkelője a tálibok irányítása alá került, totális ostrom alatt a főváros

Hirdetés

Afganisztán összes határátkelője a tálibok irányítása alá került, totális ostrom alatt a főváros

Pakisztán egyúttal bejelentette, hogy lezárta az Afganisztánnal közös torkhami határátkelőt, miután az is a tálibok ellenőrzése alá került az afgán oldalon – írja az MTI.

Afgán törvényhozási képviselők közölték, hogy a tálibok vasárnapra elfoglalták a Kabultól keletre fekvő Maidan Vardak tartomány azonos nevű székhelyét is, amely 90 kilométerre van a fővárostól.

GettyImages-1234666100

Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

Az afgán belügyminisztérium továbbá arról számolt be, hogy a tálib lázadók elkezdtek minden irányból betörni Kabulba, bár az elnöki hivatal cáfolta ezt.

Hirdetés

A tálibok dohai tárgyalásokon részt vevő küldöttségének vezetője szerint utasították harcosaikat, hogy Kabulban ne alkalmazzanak erőszakot, tegyék lehetővé a biztonságos távozás lehetőségét mindenkinek, aki ki akar jutni az országból, a nőket pedig arra kérik, hogy menjenek a kijelölt védett övezetek valamelyikébe.

A kabuli amerikai nagykövetség alkalmazottai közül kevesebb mint ötven egyelőre a szolgálati helyén marad, de a kabuli repülőtérről látják el feladatukat, nem pedig a nagykövetségi épületből – közölte egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselő. Washington arra kérte a többi külföldi ország ottani külképviseletét is, hogy csak korlátozott számú személyzettel működjenek, és biztonságos helyen. Egy NATO-tisztségviselő pedig azt közölte, hogy az Európai Unió helyi képviseletének több alkalmazottját egy meg nem nevezett, biztonságosabb helyre szállították.

Eközben a német hadsereg […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/15/afganisztan-kabul-talibok-menekules/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ukrán külügyminiszter szerint az Egyesült Államoknak kötelessége országát egymilliárddal támogatnia

Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba tárgyalásokat kezdett az Amerikai Egyesült Államok vezetőivel, mert szeretné feltornázni …