2022. október 5., szerdaMa Aurél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
2022.10.05. Aurél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A zöldek vezette Lyonban LMBTQ-idősotthont nyitnak

Hirdetés

A zöldek vezette Lyonban LMBTQ-idősotthont nyitnak

Egyedülálló projekt megvalósításáról döntött a zöldpárti vezetésű Lyon városi képviselőtestülete. A testület megszavazta, hogy egy “Sokszínűség Háza”-ként elnevezett idősotthont létesítenek a város Croix-Rousse nevű negyedében, a Belfort utcában.

A Lyon Capitale nevű helyi lap számolt be róla, hogy a városi képviselőtestület egyhangúlag igent mondott a projektre, melynek ötletét még 2021-ben vetették fel. A leendő létesítménynek egy 2019 óta üresen álló, közel 500 négyzetméteres, három szintes épület ad majd otthont, ahol 15 lakosztályt alakítanak ki. A “Sokszínűség Háza” a 65 év feletti LMBTQ személyek, valamint a közösséghez tartozó egyetemisták számára áll majd nyitva, a közös helyiségekben pedig a környék minden idős emberét szívesen látják. A város célja a szóban forgó projekttel az, hogy idős korukban se kerüljenek kirekesztett és elszigetelt helyzetbe az LMBTQ közösséghez tartozó idős emberek.

Párizs főpolgármestere azzal indokolta a döntést, hogy Párizst olyan befogadó fővárossá akarják tenni, amely mindenkire büszke.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220922-zoldparti-lmbt-idosotthon-v4na.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

12 nap után egy folyóban találtak meg egy eltűnt gyereket Japánban

A kislány szeptember 23-án tűnt el. Egy meleg, átlagos szeptemberi napon, nem sokkal dél előtt …