2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A woke-kultúra támadásaitól óvják a család intézményét Orbán Viktor és szövetségesei

Hirdetés

A woke-kultúra támadásaitól óvják a család intézményét Orbán Viktor és szövetségesei

Szakpolitikai kérdésekről kevésbé esett szó, a nyugati világ ideológiai törésvonalairól viszont részletes térképet adott a csütörtökön elrajtolt demográfiai csúcstalálkozó. A Várkert Bazárban szervezett kormányzati gigakonferencián jobboldali erős emberekből és kemény nyilatkozatokból sem volt hiány, a nyitóeseményen a család intézménye „küzdött meg” a vele szemben álló, migrációt és zöldpolitikát támogató baloldali erőkkel.

Felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök, akit Novák Katalin családügyi miniszter „ötgyermekes édesapaként, öt gyermek nagypapájaként” konferált fel. A kormányfő a Nyugaton zajló ideológiai, világnézeti harcokról beszélt, amelyben elmondása szerint a jobboldal érzékeny veszteségeket szenvedett. Szót ejtett a brexitről, amelynek következtében a brit toryk magukra hagyták az európai konzervatívokat az EU-ban. Kiemelte, hogy Donald Trump republikánus exelnök elvesztette a tavalyi amerikai választásokat, s megemlékezett Benjámín Netanjáhú izraeli államfőről is, aki ellenzékbe szorult. 

És ki tudja, mi fog történni vasárnap Németországban

– jegyezte meg Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a jobboldal együtt próbálja meggyőzni az Európai Uniót arról, hogy a hagyományos értékek, a család intézménye mellett foglaljon állást. Ebben akadályozzák őket az újbaloldali woke-eszmék képviselői, akik már az „óvodákban félre akarják nevelni gyermekeinket”. A közép-kelet-európai országok azonban ellenállnak, hiszen az eszmeáramlat a térséget megnyomorító szocialista diktatúra gondolatiságát folytatja.

Hirdetés

Mi viszont ismerjük a marxista gondolat természetét, negyven évet kellett együtt élnünk vele. Mi be vagyunk oltva a woke-vírus ellen. Úgy véd a történelem a kulturális baloldaltól, ahogyan a vakcinák a koronavírustól

– fogalmazott Orbán Viktor. A kormányfő egyébként ideológiai nézetein túl szakpolitikai kérdésekre is kitért. 

Mi is az a woke?

Eredeti jelentése az angol wake, vagyis felébred szó múlt idejéből származik, átvitt értelemben tájékozott, tudatos emberre utalhat. A woke-kultúra az Egyesült Államokból származik, a társadalmi problémákra, a faji, nemi diszkriminációra érzékeny emberek közösségét takarja. Ezzel a jelentéssel a szó először 2017-ben került be az Oxford English Dictionary értelmező szótárba. Mára inkább pejoratív jelentéssel használják. Az elfogadás kultúráját kikényszerítő, a többségi társadalom ellen felszólaló emberekre mondják elsősorban magukat konzervatívként, jobboldali érzelműként meghatározó emberek és közösségek.       

Egyebek mellett elmondta, hogy 2010-es kormányra kerülése óta negyven százalékkal csökkent Magyarországon az abortuszok száma, miközben jelentősen nőtt a házasodási kedv.

Elmondása szerint a népességcsökkenés megállításának kulcsa, hogy az embereknek anyagi érdeke is fűződjön a családvállaláshoz, miközben a támogatások osztogatása csapda, hiszen a gazdasági növekedés ellen hat.

Elmondta azt is, hogy Magyarországon a GDP öt százalékát fordítja a kormány családtámogatásra, ennek társadalmi hatását azonban a miniszterelnök nem részletezte.

Orbán Viktor beszédében többször megszólította Mike Pence korábbi amerikai alelnököt. Trump […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/23/demografiai-csucs-vucic-babis-pence-janza-morawiecki/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiderült, kik voltak az Albániában meghalt orosz turisták

A hatóságok megnevezték azt a négy orosz turistát, akik pár nappal ezelőtt vesztették életüket egy albán …