2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A WikiLeaks kulcsszerepet játszott a 2016-os amerikai elnökválasztásban

A WikiLeaks kulcsszerepet játszott a 2016-os amerikai elnökválasztásban

A WikiLeaks kulcsszerepet játszott Oroszország azon erőfeszítésében, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztás Donald Trump javára dőljön el, jelentette a szenátus hírszerző bizottsága kedden. 

A Reuters arról ír, hogy a jelentés szerint Trump korábbi kampányfőnöke, Paul Manafort a 2016-os választások alatt és után is együttműködött az oroszokkal, köztük Oleg Deripaskával, ez pedig szembeállította egymással a republikánus Trumpot és a demokrata színekben induló Hilary Clintont. 

A szenátus hírszerző bizottságának jelentésében arról is beszámolnak, hogy az előző elnökválasztáson Oroszország megkísérelte segíteni Trumpot Clintonnal szemben. 

Emlékezetes, hogy  2016-ban Trump lelkesen méltatta a Wikileakset, miután az oldal közzétette Hillary Clinton kampánystábjának ellopott elektronikus leveleit. A dokumentumok 2016 októberében, akkor kerültek napvilágra, amikor Trumpnak épp egy videófelvétel miatt kellett magyarázkodnia és bocsánatot kérnie, amelyen sértő és megalázó megjegyzéseket tesz nőkre. Ebben a helyzetben jól jött Trumpnak és kampánystábjának, hogy megjelent John Podesta, a Clinton-kampánytörzs menedzserének levelezése, ami nagy kárt okozott a demokrata pártiaknak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/18/trump_wikileaks_orosz_hirszerzes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Még öt borítékot adott fel a nő, aki mérgező levelet küldött Donald Trumpnak

Még öt borítékot adott fel a nő, aki mérgező levelet küldött Donald Trumpnak

Hétfőn a montreali rendőrség házkutatást tartott egy lakásban annak a nyomozásnak a részeként, amelyben egy …