2023. március 22., szerdaMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.22. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A WHO elmondta, miből lehet a következő világjárvány

Hirdetés

A WHO elmondta, miből lehet a következő világjárvány

A vírustörzset olyan emlősökben azonosították, mint a vidra, a nyest és a róka, ami miatt a szakértők úgy vélik, hogy a vírus hamarosan az emberi szervezetben is megjelenhet.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója február 8-án egy online sajtótájékoztató keretében azt tanácsolta a nemzeteknek, hogy szorosan kövesék figyelemmel a vírust, hogy idejekorán kiszűrjék az emlősöknél jelentkező fertőzéseket.

Az igazgató elmondta, hogy bár az emberi fertőzés kockázata még mindig alacsony, „nem feltételezhetjük, hogy ez így is marad, és fel kell készülnünk a status quo bármilyen változására”.

Hirdetés

Mint mondta, a vírust már korábban is kimutatták emberekben, de ez csak elszigetelt esetekben fordult elő, amikor az emberek elpusztult vagy fertőzött madarakkal dolgoztak, vagy kapcsolatba kerültek velük.

Amikor a vírus […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/09/who-madarinfluenza-betegseg-fertozes-virus-influenza-vilagjarvany-pandemia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új fejlemény a megvesztegetési botrányba keveredő Donald Trump ügyében

Új fejlemény a megvesztegetési botrányba keveredő Donald Trump ügyében

A volt amerikai elnök 2016-os elnökválasztási kampánya idején történt hallgatásipénz-kifizetések ügyében nyomozó manhattani esküdtszék nem …