2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A vasúti kocsik, amelyek a halálba szállították a Titanic utasait

Hirdetés

A vasúti kocsik, amelyek a halálba szállították a Titanic utasait

Az egykor a világ legnagyobb hajójának tartott Titanic története a történelem legtragikusabb eseményei közé tartozik. Bár elsüllyeszthetetlen, azaz elpusztíthatatlan óceánjárónak tartották, már az első útján egy jéghegynek ütközött, ami a jól ismert katasztrófához vezetett. Az áldozatok száma még ma is vita tárgyát képezi, mivel nem lehet pontosan tudni, hányan lelték halálukat a hajón. Körülbelül 1500 főre tippelnek, azonban erről megoszlanak a vélemények. 

Annak ellenére, hogy a Titanic már több mint 110 éve elsüllyedt, a történetével kapcsolatban máig derülnek ki újabb érdekességek. Az elsüllyeszthetetlennek hitt óceánjáró sorsa szolgált ugyanis példaként arra vonatkozólag, hogy nem létezik elpusztíthatatlan jármű, ahogy arra is felhívta a figyelmet, miben kell még fejlődnie a hajógyártásnak. A 3547 férőhelyes Titanic utasai mámortól túlfűtve kelhettek útra 1912 áprilisában, hogy Southamptonba érve felszállhassanak a New Yorkba tartó hajóra. Többek a vonatot vették igénybe, hogy odajussanak, viszont azt nem sejthették, hogy a vasúti kocsik, amelyekre felszálltak, a halálba szállították őket.

Milliók kellenek a felújításhoz

Egy angliai telepen sínylődve találtak rá két vasúti kocsira, amelyeken egykor a Titanic utasai is utazhattak. Az étkezőkocsik a Boat Trains-hez tartoztak, amit akkoriban a London and South Western Railway (LSWR) üzemeltetett, és az első osztályú utasokat szállította Londonból Southamptonba, hogy felszálljanak a White Star Line és a Cunard társaságok utasszállító hajóira, köztük a Titanicra is. A szerelvényeknek az előkelő hajóhoz hasonló, fényűző stílust kölcsönöztek, azonban mindez már a feledés homályába merült.

Hirdetés

A vasúti kocsikat a Titanic tragédiáját követően az első világháború kitörésével mentőállomássá alakították, majd évekkel később a Dunkirkből kimenekített csapatokat […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/14/vasuti-kocsi-titanic-utasok-southampton/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Egyesült Államok kész nukleáris fegyverzetét is bevetni Észak-Korea elrettentésére

Az Egyesült Államok kész nukleáris fegyverzetét is bevetni Észak-Korea elrettentésére

Li Dzsong Szup elmondta: a felek megegyeztek abban, hogy szorosabbra fűzik a hírszerzési együttműködést, különös …