2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A vártnál is sokkal nagyobbat bukott Macron a francia választáson

Hirdetés

A vártnál is sokkal nagyobbat bukott Macron a francia választáson

A kormánypártnak a következő öt évben 245 helye lesz az 577 fős nemzetgyűlésben, ahol eddig 345 képviselővel rendelkezett. Az abszolút többséghez 289 szavazat szükséges. Látható:Macron nem csak a többséget vesztette el, de jelentősen elmaradt a legpesszimistább, katasztrófának tartott 260 mandátumos előrejelzéstől is.  “Holnaptól a cselekvő többség létrehozásán dolgozunk, nincs más alternatíva” – mondta vasárnap este Elisabeth Borne miniszterelnök, aki azt is hozzátette: “ez a példátlan helyzet kockázatot jelent hazánk számára” – vagyis elismerte, nagyon nehezen tudnak majd kormányozni.

A kommunistákat, a zöldeket, a szocialistákat és a radikális baloldalt tömörítő szélsőbaloldali szövetség (NUPES) 131 helyet szerzett meg, s ezzel a legfőbb ellenzéki erő lesz a nemzetgyűlésben. Ez zavaró előretörés, ugyanakkor elmarad az előrejelzésekben szereplő minimum 145 helytől.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220620-francia-valasztasok-hivatalos-vegeredmeny-macron-koalicioja-elvesztette-az-abszolut-tobbseget-a.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

A tájékoztatás szerint a gyilkos több mint 70 lövedéket lőtt ki a tömegre egy épület …