2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A tálibok ölhették meg az Iszlám Állam fő gondolkodóját

Hirdetés

A tálibok ölhették meg az Iszlám Állam fő gondolkodóját

Amerikai tisztviselők szerint a tálibok ölték meg az Iszlám Állam fő gondolkodóját, aki a 2021-es kabuli repülőtéren történt merényletet ötletgazdája volt. Az augusztusi robbantás mintegy 170 civilt és 13 amerikai katonát ölt meg – írja a BBC.

A nevét nem hozták nyilvánosságra.

Hirdetés

Az egyik tisztviselő szerint az Iszlám Állam gondolkodóját április elején ölték meg, amikor a tálibok hadműveletet indítottak az Iszlám Állam ellen. A tálibok akkor még nem voltak tisztában az általuk megölt személy kilétével – tette hozzá a tisztviselő.

A CBS-nek nyilatkozó tisztviselő szerint az amerikai kormány szakértői „nagy biztonsággal állítják, hogy ez a személy volt a felelős a kabuli támadásért”. A BBC beszámolójából kiderül, az Egyesült Államok április elején értesült a vezető haláláról. Nem világos, hogy a tálibok célpontja volt-e, vagy az Iszlám Állam és a tálibok között zajló harcok közben ölték meg.

Az Egyesült Államok hétfőn kezdte el értesíteni a megölt katonák családjait az Iszlám Állam vezetőjének haláláról.

Darin Hoover, a robbanásban elhunyt Taylor Hoover tengerészgyalogos törzsőrmester édesapja a CBS-nek megerősítette, hogy a tengerészgyalogság értesítette a hírről. „Nem tudtak részleteket mondani a hadművelettel kapcsolatban, de kijelentették, hogy a forrásaik nagyon megbízhatóak, és több helyről értesültek róla, hogy az illetőt valóban megölték.”

<img id="kep_szerkfoto_image_48605346" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/04/26/afganisztan-kabul-repuloter-robbantas-vezeto-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nemsokára jelentést tesz a NASA ufóbizottsága

Nemsokára jelentést tesz a NASA ufóbizottsága

A 16 tagú testület, amely a fizikától az asztrobiológiáig különböző területek szakértőit tömöríti, tavaly júniusban …