2022. augusztus 14., vasárnapMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.14. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A találatok többségét eltünteti a Google keresője, kevesen tudják, hogy miért

Hirdetés

A találatok többségét eltünteti a Google keresője, kevesen tudják, hogy miért

Kezdjük egy egészen banális szóval: üdítő. Beírjuk a Google-kereső megfelelő mezőjébe, majd nyomunk egy enter gombot. Bő 1,8 millió (összes) találat – kevesebb mint egy másodperc alatt. A furcsaságok akkor kezdődnek, amikor elkezdjük lelapozgatni a keresés eredményét: a 22. oldalnál ugyanis vége van a listának. Miután oldalanként legfeljebb 10-15 találat van, ez elég kevésnek tűnik az 1,8 millióhoz képest. Hol lehet a többi? Elvitte a cica?

Ha szeretné, megismételheti a keresést a kihagyott eredmények belefoglalásával

– így a javaslat az utolsó találati oldal legalján. Uzsgyi hát! Valóban több lesz így a találatok száma: összesen 46 oldalnyi. Ebbe kellene beleférnie minden internetes tartalomnak, amely valaha is definiált, árult vagy említett bármiféle üdítőt – a kereskedelmi tartalmaktól a szépirodalmi pillanatokig, a hűsítő italoktól az üdítő kivételekig.

Hirdetés

Angolul sem jobb a helyzet

Tegyük fel, hogy sikerül meggyőznünk magunkat arról, hogy nem a magyar nyelvre van optimalizálva a keresőmotor, ezért ugyanezt a tesztet elvégezzük angolul is.

Flower. (Virág.) Több mint 400 ezer virágfajta van, és akkor még csak a szó magjelentésénél maradtunk.

4 570 000 000 találat.

Hm, ez sem indul rosszul, ennyi még gombócból is sok lehet. Végiglapozgatva aztán ismételten kemény falba ütközünk: a 28. oldalnál véget ér ez a lista is.

Mi folyik itt? Hol az internet megannyi blogja, újságcikke, szótára, webshopja, akármije? Hová tűnt a közös(ségi) online emlékezet?

Nincs mese: kitörölték

A konteó a következő: valamikor 2016-2017 tájékán egyszerűen lekapcsolták az internetet. Igen, tényleg. Ezért van az, hogy amíg a világháló megjelenésének első éveiből olyan emlékeink lehetnek, hogy izgalmas, eredeti és váratlan tartalmak sokaságába botlottunk, a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/07/31/google-kereso-talalatok-szama-300-400-link/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tragédia a zenei fesztiválon, halálos áldozatot is követelt a szörnyű vihar

A Valenciától délre, Cullera városában rendezett Medusa elektronikus zenei fesztivált szombat hajnalban heves vihar érte. …