2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A szlovák közlekedési miniszter szerint emberi mulasztás okozta az érsekújvári balesetet

Hirdetés

A szlovák közlekedési miniszter szerint emberi mulasztás okozta az érsekújvári balesetet

Mint arról beszámoltunk, busszal ütközött egy Prága felől érkező, a Nyugati pályaudvarra továbbinduló Metropolitan EuroCity vonat Szlovákiában. A Noviny szlovák lap információi szerint a baleset délután 5 óra után történt. A helyszínre három mentőhelikopter, öt mentőautó és több tűzoltó is érkezett. A szlovák mentőszolgálat operációs központja szerint a balesetben heten meghaltak, és többen megsérültek, közülük kettejük állapota súlyos, őket helikopterrel vitték el a helyszínről, egyikük a busz sofőrje.

Az eddigi ismeretek szerint a busz a baleset előtt más járművekkel együtt várta, hogy a vasúti átjáró sorompója felemelkedjen, majd miután felnyitották azt, elindult, és csak ezután vette észre, hogy közeledik felé egy vonat. Az ütközésben a busz kettészakadt, a vonat motorja pedig kigyulladt. Szemtanúk azt állítják, hogy a vasúti átjárót biztosító jelzőberendezés egy másik baleset miatt szerda óta nem működött.

Matús Sutaj Estok belügyminiszter szerint látva, hogy mi maradt az autóbuszból, a vonat valószínűleg a maximális, 100 kilométer per órás sebességgel közlekedhetett.

A Nyitrai Kerületi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/28/szlovakia-ersekujvar-vonat-busz-halalos-baleset-kozlekedesi-miniszter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csaknem kétmillió forintot kell fizetnie egy újságírónak, aki Giorgia Melonin gúnyolódott

Giulia Cortese még 2021 októberben tette közzé a testszégyenítésnek minősített bejegyzést az X-en. A kiszabott …