2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A szakértő szerint Zelenszkij dühében fenyegethette meg Magyarországot

Hirdetés

A szakértő szerint Zelenszkij dühében fenyegethette meg Magyarországot

A biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornának azt is megjegyezte, hogy nem sok értelme van egy olajvezetéket felrobbantani, mert az biztonsági okokból szakaszokra van osztva. Ugyanakkor hihetőnek tartja, hogy ez a fenyegetés elhangzott.

Kis-Benedek József kitért arra is, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is mondott olyat, hogy el kell zárni az orosz olajat a magyarok elől, ha „nem normálisan viselkednek”.

De ilyet normálisan nem mondhatna

– közölte Kis-Benedek József, aki arra is kitért, hogy a fehérorosz elnök, Aljakszandr Lukasenka Putyin orosz elnök „kezében van”. Arra reagálva, hogy fokozott készültségbe helyezték a fehérorosz csapatokat, miután lelőttek négy orosz harci repülőgépet, azt mondta: nem Lukasenka, hanem Putyin az, aki parancsot adhat a Fehéroroszországban állomásozó haderőnek, mert a két ország olyan szoros szövetséget alkot, mint a NATO, amelyben ha valamelyik tagállamot megtámadják, olyan, mintha mindet megtámadták volna – összegezte az MTI.

Hirdetés

A Mol nem tárgyal  Ukrajnával

Ahogyan arról a hétvégén beszámoltunk, az amerikai titkosszolgálatoktól kiszivárgott lehallgatási jegyzőkönyv szerint Volodimir Zelenszkij a magyar ipart is tönkretette volna. Az ukrán elnök indokként oroszpártiságra hivatkozott. A kijelentés 2023. február közepén hangzott el, amikor a Julija Szvrjenko miniszterelnök-helyettessel tartott találkozón Zelenszkij azt javasolta, „robbantsák fel” a Magyarországot ellátó Barátság kőolajvezetéket. 

Az egyik magyar kormánytag a cikkünk megjelenését követően <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/17/kis-benedek-baratsag-koolajvezetek-jozsef-zelenszkij-korman-mol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brit munkáspárti vezető: Nagy-Britannia jövője az Európai Unión kívül van

Brit munkáspárti vezető: Nagy-Britannia jövője az Európai Unión kívül van

Sir Keir Starmer a Daily Express című radikálisan EU-szkeptikus brit napilap skóciai kiadásában közölt írásában …