2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Ryanair elválasztott egy anyát két kisgyerekétől

Hirdetés

A Ryanair elválasztott egy anyát két kisgyerekétől

A 9 és 11 éves kislány Spanyolországba repült édesanyja nélkül. Nagynénjük kísérte őket, aki szintén a Ryanair Palma de Mallorcára tartó járatán utazott, de külön foglalással.

Kate Barke és 9 és 11 éves lánya a szokásos módon jelentkezett be a London Stanstedből augusztus 1-jén induló FR8386-os járatra.

Bár az útlevele csak 2023 februárjában jár le, nem felelt meg az Egyesült Királyságból kiutazókra vonatkozó, brexit utáni szabálynak, mert azt több mint tíz éve állították ki. A szabály értelmében az Egyesült Királyság állampolgárainak útlevelét az Európai Unióba való utazáshoz csak akkor fogadják el, ha az útlevelet az utazáshoz képest tíz éven belül állították ki. Ha több mint tízéves az útlevél kiállítása, az útlevelet az EU-ba való utazás előtt meg kell újítaniuk a brit állampolgároknak.

Hirdetés

Csak az útlevél megújítása után engedték felszállni

Mivel a gyerekek anyját nem engedték fel, és lehozták a csomagját a gépről, sógornője, aki már felszállt a gépre, visszajött a kapuhoz, és magával vitte a gyerekeket. A járat a kipakolás miatt késve indult, de behozta az időt, és menetrend szerint érkezett meg Palmába.

Kate Barke az Independentnek elmondta,

nagyon kevés időt, támogatást vagy lehetőséget […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/04/ryanair-repules-utazas-brexit-szabalyok-egyesult-kiralysag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lélegeztetőgépen tartják és elveszítheti egyik szemét a világhírű író, Salman Rushdie

A rendőrség őrizetbe vette a késelés elkövetőjét, a gyanúsított a 24 éves Hadi Matar, aki …