2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A román miniszterelnök okos cselhez folyamodott

A román miniszterelnök okos cselhez folyamodott

Marcel Ciolacu hétfőn hivatalában fogadta az OMV-csoport Alfred Stern vezérigazgató vezette küldöttségét. A találkozóról kiadott kormányközlemény szerint a román állam teljes eltökéltséggel támogatja a projektet, amelyet az OMV a Romgaz román állami energiavállalattal közösen, mintegy 4 milliárd eurós beruházással valósít meg a Fekete-tenger egy Romániához tartozó, 100 milliárd köbméternyi földgáztartalékkal rendelkező térségében.

Ciolacu a találkozón rámutatott,

ez országa legfontosabb energetikai beruházása, amely fontos szereplővé teszi az európai energetikai piacon, hiszen a mélytengeri lelőhelyen akkora földgázkészlet található, amellyel csaknem tíz évig fedezni lehetne Románia teljes gázszükségletét.

A román miniszterelnök ugyanakkor kifejezte reményét, hogy Karl Nehammer osztrák kancellár „teljességgel megalapozatlan” ellenkezése Románia schengeni csatlakozását illetően nem fogja kedvezőtlenül érinteni az OMV romániai megítélését, mert az egyik félnek sem lenne jó.

Az offshore-törvény jelenlegi formájára alapozva továbbra is támogatjuk a Neptun Deep projektet, és továbbra is érvelni fogunk Románia schengeni tagfelvétele mellett, adott esetben az európai bíróságon, ha Ausztria nem változtat álláspontján

– idézte Ciolacut a román kormány közleménye.

A G4Media.ro hírportál szerint a hétfői megbeszélésen Ciolacu azt kérte az OMV […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/09/18/romania-marcel-ciolacu-omv-schengeni-csatlakozas-ausztria-foldgaz-fekete-tenger/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Brutálisan meggyilkolták egy technológiai cég fiatal vezérigazgatónőjét

Vérbe fagyva találták rá hétfőn egy baltimore-i lakásban a 27 éves Pava LaPere holttestére. Az …