2020. november 30., hétfőMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.30. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A román kormányfő szerint a bulizó fiatalok terjesztik a koronavírust

Hirdetés

A román kormányfő szerint a bulizó fiatalok terjesztik a koronavírust

Hétfő este lép hatályba Romániában a koronavírus-járvány megfékezése reményében elrendelt kijárási tilalom, amellyel a Ludovic Orban kormányfő által „vírusterjesztőknek” nevezett bulizó fiatalok összejöveteleit próbálják meggátolni – adta hírül az MTI.

A miniszterelnök a B1 hírtelevíziónak kifejtette: más európai országok tapasztalatai is azt igazolják, hogy a járvány terjedésében fontos szerepet játszanak a csoportosan szórakozó tinédzserek, akik többnyire tünetmentesen vészelik át a fertőzést, ellenben átadják a vírust szüleiknek, nagyszüleiknek, akiknél már súlyos következményekkel járhat a betegség. Ludovic Orban nem titkolta: azért rendelték el az éjszakai, 23 és 5 óra közötti kijárási tilalmat, és azért tiltották be a társas összejöveteleket, hogy véget vessenek a buliknak.

Romániában hétfőtől országszerte az internetre költöztették az oktatást, kötelezővé vált a védőmaszk viselése a lakáson kívül mindenütt, este 21 óra után pedig az nem tarthatnak nyitva az üzletek a benzinkutak, gyógyszertárak és a házhozszállítással foglalkozó vállalkozások kivételével.

Hirdetés

Elrendelték a zárt térben működő vásárok és zöldségpiacok bezárását is, ez ellen azonban lázonganak a kistermelők és kereskedők, akik azzal vádolják a kormányt, hogy az importtermékeket forgalmazó multinacionális cégek malmára hajtja a vizet, és tönkreteszi a hazai termelőket.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/09/romania_koronavirus_bulizo_fiatalok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ausztria: ha teljes zárlat nem is lesz, korlátozások igen

Ausztria: ha teljes zárlat nem is lesz, korlátozások igen

A koronavírus-járvány miatt elrendelt teljes zárlat után is szigorú korlátozásokkal kell számolni Ausztriában – közölte Sebastian …