2023. június 4., vasárnapMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A republikánusok szerint Soros György tönkretenné a globális elit ellen küzdő Trumpot

Hirdetés

A republikánusok szerint Soros György tönkretenné a globális elit ellen küzdő Trumpot

Annak ellenére, hogy a tárgyalás vélhetően csak jövőre kezdődik el, nem jelenti azt, hogy az Egyesült Államokban nem foglalkoznak Donald Trumppal és az ellene indított jogi eljárásokkal.

Trump ellen még április 4-én emeltek vádat: eszerint 2016-ban az akkor még elnökjelölt tudtával fizethették ki a felnőttfilmekben szereplő Stormy Danielst, aki cserébe a kampányhajrában nem hozta nyilvánosságra, hogy egykor konszenzuális viszonya volt Trumppal.

A vádirat összesen 34 pontot tartalmaz, ami leginkább három csoportra osztható: a hallgatási pénz kifizetése mellett üzleti feljegyzések meghamisításával, illetve az amerikai kampánytörvények megszegésével vádolják az egykori elnököt, aki igyekszik is kihasználni a vádemelés miatti figyelmet:

csak a vádemelés után összesen 15,4 millió dollárt gyűjtött össze elnöki kampányára a 2024-ben újrázásra készülő Trump.

Hirdetés

A Politico információi szerint az elmúlt két hétben a támogatók negyede korábban egy centet sem adott az elnöknek közvetlenül, amivel Trump komoly előnyre tesz szert republikánus kihívóival szemben. Ráadásul így a napirendet is az egykori elnök formálhatja, méghozzá egy Trump repertoárjában előszeretettel használt eszközzel: az összeesküvés-elméletekkel.

Jogi helyett politikai ügy

Azt már korábban kifejtettük, hogy a vádemelés hogyan hat közvetlenül Trumpra, kihívóira és a Trumpot nem igazán kedvelő Republikánus Párt elitjére, ugyanis az egykori elnök a kommunikációs képességeit nagyon jól tudja narratívaképzésre felhasználni.

Trump szerint ugyanis nem azért támadják, mert vétett volna a törvények ellen, hanem politikai indíttatásról beszél: szerinte a „gengszterek és radikális baloldali szörnyek” le akarnak vele és a Make America Great Again szlogenje miatt MAGA-nak nevezett mozgalmával számolni.

Ezt a narratívát pedig nemcsak Trump, hanem a Republikánus Párt trumpista szárnya és a Fox News mellett a QAnon nevű összeesküvés-elmélet is terjeszti.

A Fox News, egyben Amerika legnézettebb műsorvezetője, Tucker Carlson például interjút is készített Trumppal, ami elméletben a korábbi elnökkel szemben indított bírósági eljárásról szólt volna, de azt gyorsan lezárták azzal, hogy Trump kijelentette: ő nem tett semmi rosszat, és állítása szerint a manhattani bíróságon több ott dolgozó is sírt, és elnézést kért tőle, amiért letartóztatták. De nem csak Trump és Carlson vesz részt a narratívaképzésben.

Donald Trump korábbi amerikai elnök támogatói a politikus érkezésére várnak a New York-i Trump-toronynál 2023. április 3-án, egy nappal bírósági meghallgatása előtt

Donald Trump korábbi amerikai elnök támogatói a politikus érkezésére várnak a New York-i Trump-toronynál 2023. április 3-án, egy nappal bírósági meghallgatása előtt

Fotó: Will Oliver / MTI / EPA

Lindsay Graham szenátor például több Fox News-műsorban is arra kérte a nézőket, hogy adományozzanak pénzt Trump elnöki kampányára, hogy így vehessék fel a versenyt a demokratákkal, Carlson az interjú előtt hetekig arról beszélt, hogy a láthatatlan elit más republikánusok, akár egyszerű szavazók ellen is eljárást indíthat, míg Trump fia, Donald Trump Jr. kijelentette: szerinte rendőrállamban élnek, és ha egy egykori elnökkel szemben megtehetik ezt, akkor másokkal is. A republikánus kommunikációban visszatérő elem, hogy

szerintük a vádemeléssel konkrétan a 2024-es választásokat akarják befolyásolni.

De most nézzük meg, mik a leggyakoribb összeesküvés-elméletek Trump letartóztatásáról!

A háttérben meghúzódó Soros-szál

Az egyik legelterjedtebb, az 4chan és 8kun fórumokon kívül a mainstream médiában is megjelenő összeesküvés-elmélet, hogy a manhattani főügyész, Alvin Bragget a magyar származású liberális Soros György pénzeli – ezt maga Trump állította a vádemelés után potenciális donoroknak elküldött levelében.

Az elmélet szerint a szálakat a háttérből valójában Soros György mozgatja, és a személyesen soros által kiválasztott Bragg csak azért emelt vádat, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/04/23/egyesult-allamok-donald-trump-vademeles-osszeeskuves-elmeletek-soros-gyorgy-qanon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bakondi György: Fontos, hogy Erdogan maradt Törökország elnöke

Bakondi György azt mondta: a török elnök tevékenysége, a politikai stabilizáció, az Európába irányuló energetikai …