2021. január 21., csütörtökMa Ágnes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.21. Ágnes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A reform és nyitás politikájának folytatását ígéri Kína

Hirdetés

A reform és nyitás politikájának folytatását ígéri Kína

Hszi Csin-ping kínai elnök az ország járvány utáni gazdasági és tudományos sikereit emelte ki a CCTV állami televízión csütörtökön este sugárzott újévi köszöntőjében.

Az elnök rendkívüli évnek nevezte 2020-at, amelynek során a váratlanul felbukkanó járvánnyal kellett szembenézni. Nem említette a járvány kezdeti kezelésével kapcsolatban Kínát ért kritikákat. Méltatta az egészségügyi dolgozókat, katonákat, kutatókat és önkénteseket, akik „életük árán védték meg az emberiséget”. Együttérzéséről biztosította továbbá mindazokat, akiket megfertőzött a koronavírus, és tiszteletét fejezte ki a mindennapi hősök iránt.

Az elnök említést tett arról, hogy Kína a következő öt évre a magas minőségű fejlődést tűzte ki célul. Kína az első jelentős gazdaság volt a világon, amely növekedést tudott elérni a járványt követően, a várakozások szerint pedig az ország bruttói hazai terméke (GDP) 2020-ban a százezer milliárd jüanos (15,3 ezer milliárd dollár) szintre emelkedhet – fogalmazott. Hszi meghatározó sikerként értékelte a mélyszegénység felszámolását, úgy fogalmazott, hogy nyolc éven át tartó munka eredményeként csaknem százmillió vidéki embert emeltek ki a rendkívüli szegénységből. Hangsúlyozta továbbá, hogy Kína a jövőben is eltökélten folytatja majd a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/31/kina_beszed_elnok_uj_ev/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Svédországban 147 ezer beoltott közül mindössze 136 esetben gyanítanak mellékhatást

Svédországban 147 ezer beoltott közül mindössze 136 esetben gyanítanak mellékhatást

Svédországban 147 ezer embert oltottak be koronavírus ellen a A teljes cikk megtekintéséhez és tovább …