2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Pussy Riot tagja azt állítja, ételfutárnak öltözve szökött meg Oroszországból

Hirdetés

A Pussy Riot tagja azt állítja, ételfutárnak öltözve szökött meg Oroszországból

Aljohina elmondta, hogy sokáig többszöri letartóztatása és bebörtönzése ellenére sem volt hajlandó elhagyni az országot, végül azután távozott, hogy az orosz hatóságok közölték vele, hogy büntetőtáborban fog ülni, amiért nyíltan bírálta az ukrajnai háborút.

Házi őrizetben volt, amikor a lebukás elkerülése érdekében egy puffadt zöld kabátot vett fel, amelyet jellemzően ételfutárok viselnek – írja a CNN.

Az Oroszországtól Fehéroroszországon át Litvániáig tartó egyhetes útja során Aljohina cipőfűző nélküli platformcsizmát viselt. A börtönben a cipőfűzők használata tilos volt, ezért helyettük nedves törlőkendőket használtak. Beszámolója szerint a csizmát akkor is viselni fogja, amikor a Pussy Riot punkegyüttessel ebben a hónapban turnéra indul.

Hirdetés

Nem hiszem, hogy Oroszországnak többé van létjogosultsága. Már korábban is kérdéses volt, hogy miként egységes, milyen értékek mentén egységes, és hová tart. De most már nem hiszem, hogy ez többé kérdés lehet.

Aljohinát az elmúlt évtizedben többször is letartóztatták a Pussy Riottal való fellépései miatt. A csoport 2012-ben vált nemzetközileg ismertté, amikor egy moszkvai katedrálisban előadták a Kremlt és az orosz ortodox egyházat bíráló Putyin-ellenes <a href="//index.hu/kulfold/2022/05/09/haboru-oroszorszag-ukrajna-putyin-zelenszkij/lengyel-belugyminiszter-legalis-volt-a-hetfoi-varsoi-oroszellenes-tuntetes/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/12/oroszellenes-punk-zenesz-oroszorszag-szokes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolc évre ítélték a szlovák különleges ügyészség volt vezetőjét

A legfelsőbb bíróság ezzel megerősítette a Pozsony melletti Bazin (Pezinok) különbíróságának tavaly szeptemberi elmarasztaló ítéletét …