2021. január 22., péntekMa Vince napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.22. Vince Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Pfizer és a BioNTech vakcinája a befutó a WHO-nál

Hirdetés

A Pfizer és a BioNTech vakcinája a befutó a WHO-nál

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön jóváhagyta a Pfizer és a BioNTech vállalatok koronavírus elleni oltóanyagának vészhelyzeti alkalmazását – adta hírül az MTI. Ez a vakcina az első, amely elnyerte a világszervezet jóváhagyását. 

A WHO twitteren leszögezte: a pandémia elleni küzdelemben kulcsfontosságú, hogy a világon mindenki hozzáférhessen a vakcinákhoz.

Hirdetés

A jóváhagyás egyúttal az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) is lehetővé teszi a vakcina beszerzését annak érdekében, hogy a szervezet szétoszthassa azt a szükséget szenvedő országokban. Mariangela Simao, a WHO főigazgató-helyettese közleményben méltatta a döntést, és az oltóanyag-ellátás bővítését sürgette.

A világszervezet részéről leszögezték azt is, hogy mivel az oltóanyagot mínusz 60 és 90 fok közt kell tárolni szállítás közben, minden támogatást meg kívánnak adni a fejlődő országoknak a hatékony szállítási terv kidolgozásához. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/01/01/a_pfizer_es_a_biontech_vakcinaja_a_befuto_a_who-nal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ukrajna: kizárt a kettős adóztatás

Ukrajna: kizárt a kettős adóztatás

A külföldön szerzett munkajövedelem után Kijev nem adóztat. Ezt Olekszij Ljubcsenko, az ukrán állami adószolgálat vezetője …