2021. szeptember 19., vasárnapMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Pegasus kémszoftvert Svájcban ma is használják

Hirdetés

A Pegasus kémszoftvert Svájcban ma is használják

Svájc is azon országok között volt, amelyek megvásárolhatták a Pegasus kémszoftvert, sőt, feltehetően ma is használják megfigyelésre – írja a Neue Zürcher Zeitung (NZZ).

A svájci lap szerint a kémprogramot 2017 szeptemberében vetették be először a helyi hatóságok. A svájci kormány titkos ügyleteit a Citizen Lab leplezte le. A torontói központú szoftverfejlesztő jelzését követően egy szövetségi hatóság belső vizsgálatot indított, amiből kiderült: a kémszoftvert nem egy külföldi titkosszolgálat vetette be, hanem a belföldi hatóságok.

Információk szerint azonban ők nem illegálisan, politikusok és újságírók megfigyelésére használták a rendszert, hanem eredeti rendeltetése szerint terroristákat kutattak fel vele. A Pegasussal olyan gyanús személyek mobiltelefonját figyelhették meg, akik konkrét és komoly terrorfenyegetést jelentettek vagy ellenséges kémkedést folytattak. A Neue Zürcher Zeitung hozzátette: a svájci titkosszolgálat az értesülést nem kívánta kommentálni.

Hirdetés

A júliusban kirobbant Pegasus-ügy lényege, hogy – nagy valószínűséggel – a kémszoftverrel <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/15/pegasus-kemszoftver-europa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiakadtak a franciák, a NATO-ig ér a tengeralattjáró-botrány

Kiakadtak a franciák, a NATO-ig ér a tengeralattjáró-botrány

 A NATO-n belüli viszonyt is feszültté tette a héten kipattant botrányos tengeralattjáró-ügy – jelentette ki …