2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A párizsi polgármester is indul a francia elnökválasztáson

Hirdetés

A párizsi polgármester is indul a francia elnökválasztáson

„Alázattal, korunk helyzetének tudatában, és azzal az eltökélt szándékkal, hogy reményeinket valóra váltom, úgy döntöttem: jelöltetem magam a Francia Köztársaság elnöki tisztségére” – jelentette be Rouenben Hidalgo, aki 2014 óta Párizs első asszonya.

A 62 éves Hidalgo – aki a Francisco Franco diktatúrája elől menekülő spanyol bevándorlók gyermekeként egyébként Andalúziában született – a szocialista párt legesélyesebb jelöltje – írja a France 24. Párizs első női polgármesterének azonban országos szinten is ki kell terjesztenie ismertségét ahhoz, hogy Franciaország első női elnöke lehessen.

A versenybe polarizáló személyiségként száll be. Az autók Párizsból történő kiszorítását és a város zöldebbé tételét célzó kampánya ugyanis igencsak megosztotta a főváros lakóit.

Hirdetés

Hidalgo – nem véletlenül – a szintén szocialista vezetésű Rouent választotta bejelentése helyszínéül, hogy ily módon megvesse a lábát Párizson kívül is.

A Lyon egyik lakótelepéről való felemelkedése – apja villanyszerelő, anyja varrónő volt – bizonyítja szerinte, hogy Franciaország képes leküzdeni az osztályelőítéleteket, és ennek eszméjét a gyermekek között is sikeresen hinti el.

„A republikánus modell a szemünk láttára bomlik szét” – figyelmeztetett a növekvő egyenlőtlenségre.

Azt szeretném, hogy Franciaországban minden gyermek ugyanolyan esélyeket kapjon, mint én

– mondta kortesbeszédében.

Hidalgo egyik legfontosabb prioritása, hogy Franciaországot alacsony […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/21/hidalgo-indul-a-francia-elnokvalasztason/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Öngyilkos merénylők előtt tisztelgett a tálibok belügyminisztere

Öngyilkos merénylők előtt tisztelgett a tálibok belügyminisztere

Öngyilkos merénylők hozzátartozóit fogadta, pénzt adott, illetve földet ígért nekik a Szirádzsuddín Hakkáni, az afganisztáni …