2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A nyugatosodás szentségtörés: a Boko Haram az Iszlám Államba tagozódhat

Hirdetés

A nyugatosodás szentségtörés: a Boko Haram az Iszlám Államba tagozódhat

A videót az Iszlám Állam médiaszervezete készítette, és több száz fegyveres férfi látható rajta, amint egy bokros területen gyülekeznek. Többen közülük nyilatkoztak a kamera előtt, és kiderült, hogy minden résztvevő hűséget fogadott Al-Kuraishinak, akit minden muszlim új vezetőjének választottak.

Bár a videó a riválisok közötti esetleges összefogást feltételezi, nem minden megfigyelő szerint bizonyítja, hogy a Boko Haram összes frakciója kész csatlakozni az ISWAP-hoz.

Összefogunk a hitetlenek elleni harcban

– mondta a Boko Haram egyik tagja Hausában. „Ami most történni fog, messze meghaladja azt, ami a múltban történt, hiszen most egységesek vagyunk.”

Hirdetés

Vincent Foucher, a Francia Nemzeti Tudományos Kutatóközpont kutatója szerint – aki a konfliktus szakértője – a felvétel bizonyítja, hogy az ISWAP megszerezte az irányítást.

Ez még egy jel, amely arra utal, hogy az ISWAP nyert

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/28/iszlam-allam-boko-haram-nigeria-iswap/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Zárt autóban maradt kislány halt meg Boszniában

Négyéves kislány holttestére bukkantak egy zárt autóban az északnyugat-boszniai Donja Piskavicában – közölte a helyi sajtó …