2023. március 23., csütörtökMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Nyugat a Gripenek átadásáról is tárgyal Ukrajnával

Hirdetés

A Nyugat a Gripenek átadásáról is tárgyal Ukrajnával

Olekszij Reznyikov szerdán érkezett Brüsszelbe, hogy a NATO vezetőivel tárgyaljon, és ezt megelőzően nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek. Mint mondta:

BIZTOS ABBAN, HOGY UKRAJNA ELŐBB-UTÓBB VÉGÜL MEGKAPJA A MODERN VADÁSZGÉPEKET A NYUGATTÓL.

Hirdetés

Reznyikov arra hivatkozott, hogy korábban számos nyugati fegyverrendszerről azt mondták a nyugati partnereik, hogy azokat nem szállítják le, de aztán meggondolták magukat, és, mint mondta, „a lehetetlen lehetségessé vált”.

Szerinte hasonló forgatókönyv várható a vadászgépeknél is (e véleményt már hetekkel ezelőtti megfogalmazott a védelmi miniszérium egyik tanácsadója is, amiről itt írtunk).

Az ukrán védelmi miniszter azt is hangsúlyozta, hogy a modern gépekre azért lenne nagy szükség lenne, metr a szárazföldre telepített légvédelmi rendszerek önmagukban még nem elégségesek. „Nagy szükség van a gépekre, hogy megvédjük a légterünket. Át kell vennünk az irányítást az ukrajnai légtér felett. Csak így tudjuk megvédeni a civil lakosságot, ez az elsődleges szempont, és persze az is fontos, hogy a fegyveres erőket is megvédjük” – fogalmazott Reznyikov a Reuters szerint, majd azt is hozzátette:

Ha egy igazi offenzívát kezdenek [az oroszok], akkor biztos, hogy vadészgépeket is bevetnek azért, hogy megállítsák a védelmi erőinket. Ez egy valós fenyegetés, ezért van szükségünk a kifinomultabb, moderenebb vadászgépekre, hogy megállítsuk, legyőzzük, elrettentsük őket.

Gripeneket kaphat Ukrajna?

Olekszij Reznyikov ezután arra is kitért, hogy a NATO védelmi minisztereivel nemcsak az F-16-osok, hanem más vadászgépek átadásáról is tárgyalnak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/15/haboru-oroszorszag-ukrajna-modern-nyugati-vadaszgepek-atadasa-gripen-f-16/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új fejlemény a megvesztegetési botrányba keveredő Donald Trump ügyében

Új fejlemény a megvesztegetési botrányba keveredő Donald Trump ügyében

A volt amerikai elnök 2016-os elnökválasztási kampánya idején történt hallgatásipénz-kifizetések ügyében nyomozó manhattani esküdtszék nem …