2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A nullával egyenlő az esélye annak, hogy Nagy-Britannia visszalép az EU-ba

Hirdetés

A nullával egyenlő az esélye annak, hogy Nagy-Britannia visszalép az EU-ba

Keir Starmer, a Labour vezetőjeként az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje is – a Centre for European Reform (CER) nevű, uniós elemzésekre szakosodott londoni stratégiai kutatóműhely hétfő esti politikai fórumán felszólalva úgy fogalmazott, vannak néhányan, akik szerint a Brexitet, vagyis a brit EU-tagság megszűnését vissza kell fordítani – írja az MTI. 

Keir Starmer ezzel a legkevésbé sem ért egyet, mivel szerinte „egy ország nem haladhat előre, nem növekedhet úgy, hogy közben folyamatosan a múlt vitáira összpontosítja figyelmét”.

Nem lenne EU-n belüli szabad mozgás 

„Mindezek alapján nagyon egyértelműen kijelenthetem, hogy Nagy-Britannia munkáspárti kormányzás alatt sem lépne vissza az Európai Unióba, nem csatlakozna újból az EU egységes belső piacához és vámuniójához sem” – mondta a Labour vezetője. 

Hirdetés

Keir Starmer szerint a régi viták újrakezdése semmilyen módon nem ösztönözné a gazdaság növekedését, nem csökkentené az élelmiszerárakat, nem segítené a brit üzleti vállalkozások sikerét a modern világban.

A Brexit visszafordítása a megosztottság további mélyülésének receptje lenne, elvonná a figyelmet az emberek előtt tornyosuló nehézségekről, és garantálná, hogy Nagy-Britannia még egy évtizedre leragadjon

– mondta a Munkáspárt vezetője. A

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/07/05/nagy-britannia-europai-unio-brexit-keir-starmer-labour-part-ellenzek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lélegeztetőgépen tartják és elveszítheti egyik szemét a világhírű író, Salman Rushdie

A rendőrség őrizetbe vette a késelés elkövetőjét, a gyanúsított a 24 éves Hadi Matar, aki …