2022. január 21., péntekMa Ágnes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2022.01.21. Ágnes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A német és az olasz kormányfő vitázott egyet az uniós kiadásokról

Hirdetés

A német és az olasz kormányfő vitázott egyet az uniós kiadásokról

A politikus olasz vendéglátójával, Mario Draghival folytatott megbeszélése után tájékoztatta a sajtó képviselőit. Kijelentette: Berlin és Róma cselekvési terven fog dolgozni, hogy elmélyítsék együttműködésüket a jövőben. Scholz egyúttal közös német-olasz kormányzati konzultációk megtartását helyezte kilátásba, amint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzet ezt lehetővé teszi. Mario Draghi mindeközben azt mondta: szükség van a közös munkára az európai integráció elmélyítése érdekében, akárcsak az integrációs folyamat felgyorsítására.

Scholz körútjának Róma a negyedik állomása volt Párizs, Varsó és Brüsszel után. Útja jóval hamarabb vezetett az olasz fővárosba, mint elődjéé, Angela Merkelé, aki először Londonban és Washingtonban járt. Az évek során Olaszország és Németország nem mindig értett egymással egyet, mivel a migráció kezelése, valamint Olaszország magas adósságállománya és az uniós strukturális reformok végrehajtásának képtelensége témájában számos nézeteltérés merült fel közöttük.

A két vezető több kérdést is megvitatott hétfőn. Nem értettek egyet abban, miként folytassák a francia-olasz tervet, amely […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/21/mario-draghi-olaf-scholz-nemetorszag-olaszorszag-europai-unio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyilvánosságra hozták a dróncsapás videóját, amelyben 10 ártatlan ember halt meg

Nyilvánosságra hozták a dróncsapás videóját, amelyben 10 ártatlan ember halt meg

A Pentagon nyilvánosságra hozott egy felvételt arról a kabuli dróncsapásról, amelyben 10 civil vesztette életét. …