2023. március 23., csütörtökMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A nem mexikói bevándorlók Mexikóba küldését fontolgatja a Biden-kormány?

Hirdetés

A nem mexikói bevándorlók Mexikóba küldését fontolgatja a Biden-kormány?

Hivatalba lépése óta küzd Joe Biden elnök az amerikai–mexikói határon egyre növekvő számú menekülttel, amit a republikánusok folyamatosan kritizálnak, egyes demokraták pedig aggódnak a kialakult helyzet miatt – írja a CNN.

Az emberáradat kezelése érdekében a kormányzat a Trump-korszak egyik Covid–19-es szabályozására támaszkodott, hogy bizonyos, az amerikai–mexikói határon várakozó bevándorlókat visszafordítson. Azonban a koronavírus-intézkedések lejárata miatt rengetegen aggódnak a jövőt illetően.

A jövőt illető terv, amelyről először a The Washington Post számolt be, a „gyorsított kitoloncolás” néven ismert eljárást alkalmazná, és mivel Mexikó a már említett korlátozás alapján és korábban a Trump-korszak „Maradj Mexikóban” elnevezésű határpolitikája alapján is fogad migránsokat, kézenfekvőnek tűnhet a menekültek Mexikóba küldése. A tisztviselők szerint az USA és Mexikó közötti tárgyalások folyamatban vannak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/09/joe-biden-migracio-egyesult-allamok-mexiko-hatarvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új fejlemény a megvesztegetési botrányba keveredő Donald Trump ügyében

Új fejlemény a megvesztegetési botrányba keveredő Donald Trump ügyében

A volt amerikai elnök 2016-os elnökválasztási kampánya idején történt hallgatásipénz-kifizetések ügyében nyomozó manhattani esküdtszék nem …