2020. szeptember 27., vasárnapMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Navalnij-ügy Berlin és Moszkva hatalmas gázprojektjét is magával ránthatja

A Navalnij-ügy Berlin és Moszkva hatalmas gázprojektjét is magával ránthatja

Az oroszoknak mind üzleti, mind geostratégiai szempontból egyik legfontosabb projektje az Északi Áramlat 2 gázvezeték, az orosz földgázt Európába szállító beruházást azonban a Navalnij-ügy miatt most elbukhatják. A német kormány tegnap közölte, megcáfolhatatlan bizonyítéka van, hogy Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust megmérgezték. A férfi augusztus 20-án lett rosszul, az pedig mára kezdetektől egyértelmű volt, hogy szervezetébe méreg került. Moszkva a kezdetektől tagadta érintettségét, Berlin szerdai bejelentése ezért különösen kellemetlenül érintheti a Kremlt.

A német hatóságok ráadásul a KGB egyik kedvenc idegmérgével, a novicsokkal rokon anyagot találtak a jelenleg is súlyos állapotban kórházban fekvő férfi szervezetében.

A bejelentést egy sor felháborodott reakció kísérte, az Európai Bizottság, az Egyesült Államok és a NATO is közleményekben ítélte el a Kremlt.  A fordulat felkavarta az állóvizet a német belpolitikában is, ellenzéki és kormánypárti politikusok egyaránt kemény reakciót várnak el Európa legerősebb országától. Norbert Röttgen, a Bundestag külügyi bizottság Kereszténydemokrata Unió (CDU) pártból delegált elnöke például a Deutschlandfunk közszolgálati rádióban úgy fogalmazott, hogy 

Vlagyimir Putyin orosz elnök csak az erő nyelvét érti, a szankciók formái közül pedig csak a legfőbb orosz exportcikkek közé tartozó földgáz kivitelét korlátozó gazdasági büntetőintézkedések hatnak rá. 

A keményvonalasok […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/04/navalnij/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Óvatosan a szállodakritikákkal, Thaiföldön ezért vettek őrizetbe egy férfit

Őrizetbe vettek egy amerikai állampolgárt Thaiföldön, mert a Tripadvisor portálon bírálta a szállodát, amelynek a …