2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A NATO-főtitkár szerint magas ára lesz, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát

Hirdetés

A NATO-főtitkár szerint magas ára lesz, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát

A NATO mindent, ami szükséges, megtesz valamennyi szövetségese biztonságáért az erős védelem biztosítása és a párbeszéd fenntartása révén – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, miután csütörtökön megbeszélést folytatott Alar Karis észt államfővel. Jens Stoltenberg hangsúlyozta: a NATO minden, biztonsági környezetet fenyegető fellépésre a kollektív védelmi mechanizmusán keresztül válaszol.

A szerdán tartott NATO–Oroszország Tanács ülésével kapcsolatban – amelyet az ukrán határ közelében tapasztalt orosz csapatösszevonás okozta feszültség enyhítése céljából hívtak össze – a NATO-főtitkár közölte: a katonai szövetség világossá tette Oroszország számára, hogy „magas ára lesz” bármifajta agressziónak Ukrajnával szemben, bár részleteket nem közölt. Pedig annak fényében nem ártott volna, hogy korábban Stoltenberg egyértelmű jelzést adott, miszerint a katonai védelmi együttműködés nem fog beavatkozni Ukrajna oldalán, ha Oroszország megtámadná. Mindenesetre most kijelentette, hogy a NATO „sosem fog kompromisszumot kötni” az európai biztonságot szavatoló alapvető értékeket illetően.

Célunk a feszültség csökkentése és a jóakaratú elköteleződés megteremtése minden fél biztonsága érdekében

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/01/13/nato-oroszorszag-ukrajna-esztorszag-jens-stoltenberg-alar-karis/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az esőzések nyomán egyetlen folyóvá vált Montevideo központja

Az esőzések nyomán egyetlen folyóvá vált Montevideo központja

Példátlan esőzések pusztítanak Uruguayban. Az EL Pais beszámolója szerint az esőzések leginkább a fővárost, Montevideót, …