2021. június 14., hétfőMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.14. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A mosolydiplomáciában a britek bevetik a királyi családot

Hirdetés

A mosolydiplomáciában a britek bevetik a királyi családot

A világ legfejlettebb országait tömörítő G7-csúcson résztvevő állam- és kormányfők lenyűgözésére minden lehetséges eszközt bevet a brit miniszterelnök. A cornwall-i csúcs első napján a vezetők a járvány és klímaproblémákkal foglalkoztak, viszont esti programjuk nem szokvány protokoll vacsora lesz. Őfelsége II. Erzsébet királynő és a brit királyi család több fontos tagja ugyanis vacsorát ad a G7 vezetők tiszteletére, méghozzá egy nem mindennapi helyen.

A vacsora az Eden Projectben lesz. Ezt pedig szokták a világ nyolcadik csodájaként is emlegetni,

Hirdetés

 hiszen ez egy több ezer növényfajból álló életközösség gyűjteménye, méghozzá  felfújt, buborékszerű kupolák alatt. A Szent Blazey városától nem messze található, több hektáros komplexumot 2001-ben nyitották meg. Három részéből kettő élettér – a mediterrán és a trópusi – fedett, míg a kültériben a mérsékelt övre jellemző növények találhatóak. A fedett rész fogja magába a legnagyobb önálló beltéri esőerdőt is. Kutatási és oktatási központ, ahol gyakran rendeznek kulturális eseményeket is.

Eden project

Eden project

Fotó: Ian Walton / Getty Images Hungary

A vacsora lesz a mai nap legfontosabb királyi eseménye a csúcstalálkozó résztvevői számára, azonban a következő napokban az uralkodóház jelesebb képviselői külön-külön programokon is részt vesznek néhány államfővel, vagy azok feleségével. Károly herceg például külön is találkozik a G7 vezetőivel és a világ leggazdagabb üzletembereivel, hogy megvitassák: milyen összehangolt lépések tehetők a klímakatasztrófa elkerülése érdekében, amelyet a mostani brit kormány  kiemelt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/11/g7-csucstalalkozo-kiralyi-csalad-diplomacia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vége a Netanjahu-korszaknak, Naftali Bennett az új izraeli miniszterelnök

Vége a Netanjahu-korszaknak, Naftali Bennett az új izraeli miniszterelnök

Vasárnap elnyerte a 120 tagú izraeli törvényhozás, a kneszet bizalmát az új koalíciós kormány – …