2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A metróban lövöldözött, vádat emeltek ellene

Hirdetés

A metróban lövöldözött, vádat emeltek ellene

A szövetségi esküdtszék vádat emelt a férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy a múlt hónapban lövöldözött egy New York-i metrószerelvényen – tíz ember megsebesült a támadásban, amely megrázta a várost, ahol amúgy is emelkedik az erőszakos bűncselekmények száma.

Terrorizmus a vád

A testület pénteken a 62 éves Frank James ellen vádat emelt terrorista támadás és más, tömegközlekedés elleni erőszakos cselekmény elkövetése miatt.

Mindkét vádpontra legfeljebb életfogytiglani börtönbüntetés szabható ki. A fegyverhasználatért 10 év a kötelező minimális büntetési tétel. A vádlottat április 13-án tartóztatták le, mintegy 30 órával az után, hogy április 12-én, kedd reggel a hatóságok szerint Philadelphiából autóval hozta magával a füstbombákat a brooklyni metróállomásra, ahol tucatnyi lövést adott le a reggeli ingázókkal teli metrószerelvényre, amikor az a megállóhoz közeledett.

A lövöldözésben 16 és 60 év közöttiek sérültek meg, várhatóan mindannyian felépülnek.

Hirdetés

A hatóságok szerint Frank James bankkártyáját, mobiltelefonját és egy általa bérelt furgon kulcsát találták meg a lövöldözés helyszínén. A rendőrség azt is közölte, hogy megtalálták a lövöldözésben használt pisztolyt, és Jameshez vezették vissza – írja a Politico.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/08/metro-lovoldozes-new-york-borton/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolc évre ítélték a szlovák különleges ügyészség volt vezetőjét

A legfelsőbb bíróság ezzel megerősítette a Pozsony melletti Bazin (Pezinok) különbíróságának tavaly szeptemberi elmarasztaló ítéletét …